На днях український адвокат поділився тим, скільки українці платитимуть податок за власне помешкання вже у цьому, 2020 році.

Відповідний допис з'явився на юридичному Telegram-каналі "Адвокат Права"

Варто зауважити, що податок на помешкання власник сплачує лише тоді, коли площа житла перевищує встановлений ліміт - пільгову площу, яка становить:

  • для квартир - 60 кв. м;
  • для приватних будинків - 120 кв. м

Однак, податок сплачується лише за площу нерухомості, яка перевищує встановлений ліміт, наприклад, якщо площа квартири 100 кв. м, то податок буде нарахований за 40 кв. м.

Нове житло
Нове житло

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Як відзначається, розмір податку встановлюють за своїм рішенням сільські, селищні, міські ради або ради об'єднаних територіальних громад, однак вона не може бути більше, ніж 1,5% від мінімальної зарплати. Відтак, у 2020 році розмір мінімальної заробітної плати становить 4 723 грн, а це 70,84 грн за 1 кв. м.

Звертаємо увагу, що у 2020 році податок сплачується за 2019 рік.

Нагадаємо, в Україні затвердили нові тарифи на воду. Нові ціни на центральне водопостачання і водовідведення зростуть в середньому на 15-20%.

Як повідомляв портал "Знай.ua", українці злили праведний гнів на Гончарука та "зниження комуналки": "Попросіть Ілона Маска спустити вас з Марсу"

Також "Знай.ua" писав, що українці отримають субсидії за новою схемою: хто залишиться за бортом, а кому - готувати документи, відео