Днями державіаслужба України заявила, що планує внести деякі правки до авіаперевезень.
Під їх приціл попадають норми ручної поклажі, вартість компенсації за втрачений багаж, термін завершення реєстрації і посадки на рейс.

Про це повідомили на сайті Аvianews.

Салон літака, фото: ua.news
Салон літака, фото: ua.news

Вони стверджують,що теперреєстрація не буде завершуватися не раніше ніж за 5 хвилин до вильот, адж авіакомпанії отримають право самостійно визначати час закінчення реєстрації на рейс і посадки у літаки.

Щодо ручної поклажі то тут правила змінилися на користь користувача. Якщо раніше допускали вагу лише меншу 7 кг то тепер вона ає бути більшою ніж 5 кг. При цьому пасажир зможе взяти в салон понад норми жіночу (чоловічу) сумку або рюкзак. Встановлювати їх вага і габарити будуть авіакомпанії.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Понад норму також можна буде взяти папку для паперів, пресу, верхній одяг, парасольку або тростину, харчування для дитини, дитячу дорожню люльку для немовлят до 1 року, дитячу прогулянкову коляску, складене інвалідний візок, милиці.

Рейс буде вважатися скасованим, якщо він затримався на більш ніж 48 годин. Не вважається скасованим рейс у разі зміни аеропортом вильоту або прильоту в межах одного міста. Або якщо авіакомпанія передала пасажирів іншої компанії для перевезення спеціально організованим рейсом.

Але до того ж збільшать і відповідальність за затримку рейсу. А відповідальність за пошкодження, втрату чи затримку багажу - з 1131 до 1288 спеціальних прав запозичень ($1765).

Ще одне нововведення стосується сервісів-посередників, які допомагають пасажирам отримувати компенсації. Уповноважені органи з питань цивільної авіації отримають право вимагати від посередників надати копію паспорта пасажира, інтереси якого представляються, та оригінал довіреності, на якому повинен стояти оригінал підпису.

Пропонують також реєструвати на рейс на підставі будь-якого документу,що сазвідчує особу.

Нагадаємо, рейс відомої авіакомпанії Austrian Airlines, який прямував маршрутом «Відень - Одеса - Відень», затримався на 10 годин.


Як повідомляв портал "Знай.uа", в Україні стався гучний скандал, який пов'язаний з пасажирськими авіаперевезеннями.


Також Знай.uа" писав, що МАУ буде евакуювати українців з китайського туристичного острова Хайнань через коронавірус.