Кабінет міністрів України прийняв розпорядження, що передбачає ряд заходів по боротьбі з коронавірусом 2019-nCoV. Серед них - ізоляція терміном на 14 днів осіб, що прибувають з китайської провінції Хубей.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я України.

Згідно до розпорядження і у відповідності до прийнятого Національного плану протиепідемічних заходів, люди, які потенційно можуть бути інфікованими, будуть направлені до визначених міністерством закладів.

Також кабмін встановив режим підвищеної готовності для всіх систем цивільного захисту.

"Це дозволить мобілізувати сили та оцінити існуючі засоби реагування, вчасно поповнити резерв для забезпечення готовності на випадок виникнення епідемії", - говориться в заяві пресслужби.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Також повідомляється, що в Україну вже надійшли необхідні реагенти для тестування на коронавірус. Однак перевіряти в лабораторіях будуть зразки лише тих пацієнтів, що відповідають критеріям, затвердженим Всесвітньою організацією охорони здоров'я.

На даний момент випадків інфікування коронавірусом 2019-nCoV в Україні не зафіксовано.

Нагадаємо, раніше китайський коронавірус розлучив татуся з новонародженим сином: відео, від якого з'являються сльози.

Як повідомляв портал "Знай.ua", експерти прогнозують скорочення поставок Apple через коронавірус.

Також "Знай.ua" писав як відрізнити грип від коронавірусу, перші прояви смертельної інфекції.