На борту лайнера Diamond Princess, який заблоковано біля берегів Японії зафіксовано 61 випадок захворювання коронавірусом. Проте жоден з 25 українців поки не захворів. Про це заявив член екіпажу, передає ТСН.

За словами українця, зараз на кораблі введено карантин на два тижні, закриті всі пасажирські зони, самостійно пересуватися не можна, тільки парами, в масках і рукавичках. Наш земляк зазначає, що на лайнері все спокійно – паніки немає.

лайнер Diamond Princess в Японії, фото AFP
лайнер Diamond Princess в Японії, фото AFP

МЗС України збирається евакуювати український екіпаж лайнера. Але місцева влада нікому крім хворих, яких відправляють у госпіталь, не дозволяє залишати борт.

лайнер Diamond Princess в Японії, фото Reuters
лайнер Diamond Princess в Японії, фото Reuters

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

"Ми хочемо, щоб екіпаж і пасажири залишалися на борту і чекали в своїх кімнатах. Ми приймаємо всі необхідні заходи, щоб попередити поширення інфекції. Особливу увагу ми приділяємо літнім людям, які найбільш уразливі", - пояснив міністр охорони здоров'я Японії Кацунобу Като.

Варто уточнити, що коронавірус нового типу вже вбив понад 600 людей, а понад 31 тисяча має підтверджені симптоми. Серед загиблих і лікар, який ще в кінці грудня першим почав бити на сполох через смертельну хворобу.

Коронавірус з Китаю, карта: gisanddata.maps.arcgis.com
Коронавірус з Китаю, карта: gisanddata.maps.arcgis.com

Нагадаємо, що 6 лютого круїзний лайнер Diamond Princess був заблокований у порту Йокогама (Японія) через спалах коронавірусу 2019-nCoV.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Ухані у дитини діагностували смертельну інфекцію через 30 годин після народження. На сьогодні це наймолодший інфікований пацієнт у світі.

Також портал Знай.uа писав, як живе Китай в полоні коронавіруса.