Глава Міністерства оборони України Андрій Загороднюк заявив, що призов на строкову службу юнаків віком 18 та 19 років буде відбуватися на добровільній основі.

Про таке він розповів в ефірі телеканалу Україна 24.

Варто зауважити, що не так давно президент Володимир Зеленський підписав указ, згідно з яким в армію на строкову службу будуть забирати з 18 років - до цього було з 20-ти.

Відтак, за словами міністра, цього року призов на строкову службу буде обов'язковим лише з 20 років, а з 18 і 19-ти тільки за згодою призовників.

Призовники, фото: 5.ua
Призовники, фото: 5.ua

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Зараз готуємо низку змін, зокрема до урядової постанови та правової базі оборонного відомства, щоб врегулювати це питання", – сказав він.

Також Загороднюк нагадав, що молодики, які проходять строкову службу, не залучалися і не будуть залучатися до проведення операції Об'єднаних сил.

Нагадаємо, в Україні змінять систему прописки, як зареєструвати місце проживання

Як повідомляв портал "Знай.ua", названо найпопулярніші професії в Україні: кому і скільки готові платити роботодавці

Також "Знай.ua" писав, що кількість безробітних через декілька років значно збільшиться: "Працюватимуть лише..."