В Україні змінять систему прописки, оскільки чинна система реєстрації місця проживання не відповідає сучасним реаліям і повинна бути змінена. Про це повідомив міністр Кабінету Міністрів Дмитро Дубілет.

"Взагалі-то, прописку треба зробити за декларативним принципом. Мається на увазі, спростити – повідомляєш адресу реєстрації. Ще будемо напрацьовувати з колегами", – сказав Дубілет. Дмитро Дубілет

Дубілет, фото - Информатор Tech
Дубілет, фото - Информатор Tech

Як аргумент міністр навів дані проекту "Оцінка чисельності наявного населення України". Вони показали, що в Києві живуть 3,7 мільйона людей, при тому що прописані менше ніж 3 мільйонів. Подібна ситуація спостерігається і в інших великих містах України.

Варто нагадати, що восени 2019 року в уряді оголосили про плани скасувати усі зайві довідки, оскільки послуги надаються дуже довго. Зокрема, будуть скасовані довідки про несудимість та прописку.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Прописка, фото: hvylya.net
Прописка, фото: hvylya.net

Нагадаємо, раніше Дубілет взявся перерахувати зарплати Зеленського, Разумкова, Гончарука - що з цього вийшло

Як повідомляв портал "Знай.ua", депутат пообіцяв побити старого колегу за образливе прізвисько

Також "Знай.ua" писав, що Білецький з Нацкорпусу розкрив тактику влади і став на захист аграріїв під Радою