З'явилася інформація, що міністр Кабінету Міністрів України Дмитро Дубілет запропонував прив'язати розмір премій президента, прем'єра і спікера парламенту до зростання ВВП країни.

Про це стало відомо завдяки заяві Дмитра Дубілета для одного з українських видань.

Дубілет, фото - Информатор Tech
Дубілет, фото - Информатор Tech

"Президент доручив нам дати загальну пропозицію по архітектурі зарплат. Протягом останнього тижня я проводив цю роботу. Ми пробували звести все в єдину систему для того, щоб, з одного боку, було зрозуміло логіку співвідношення зарплат в різних органах, з іншого боку, щоб було зрозуміло, до яких конкретних показниківв прив'язано змінну частину. А з третього боку, щоб це було прийнятно для суспільства", – заявив Дмитро Дубілет.

За словами міністра, в даний час створено презентацію з описом нової структури зарплат. Тепер він чекає, коли прем'єр-міністр і президент дадуть на цю пропозицію свою резолюцію. А ось на питання, який рівень зарплати повинен бути встановлений і від виконання яких обов'язків вона залежатиме, Дубілет зазначив, що по кожній посаді свої підходи.

Популярні новини зараз
ТЦК знову штурмуватимуть черги: нові терміни явки створять колапс – адвокат За ухилянтами стежитимуть на кожному кроці: ТЦК відкрили доступ до масштабної бази даних Повернення графіків відключення світла: як підготувати квартиру до стрибків напруги Без згоди не заберуть: хто має імунітет від мобілізації
Показати ще

Кабмін, фото: Getty Images
Кабмін, фото: Getty Images

"Наприклад, згідно з тією пропозицією, яку я зробив, у президента, прем'єра і спікера, як перших осіб, премію прив'язано до зростання ВВП. Так як не дуже зрозуміло, до чого ще можна прив'язати їх змінну частину. У кожного з міністрів зарплата може бути прив'язана до того, що він безпосередньо зробив, наприклад, до щоквартального звіту. У депутатів може бути прив'язка до якихось своїх показників. Найпростіше – це по тому, наскільки вони беруть участь у сесії і комітетах", – додав Дмитро Дубілет.

Нагадаємо, у "Слузі народу" жорстоко принизили відомого вченого, обізвавши його на всю Україну.

Як повідомляв Знай.uа "Перепис" Дубілета наголову розгромили: "Одні бовдури чешуть іншим остолопам казки".

Знай.uа писав, Дубілет потролив дешеві примхи нардепів у Раді, чубчик - 35 гривень, фото.