В українських
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяУ Госпродпотребслужбі повідомили, що у ході перевірки було опрацьовано майже 8 тис. шкільних меню, з них у 25% виявлено порушення. В. о. голови служби Ольга Шевченко зазначила, що недотримання перспективних меню в закладах освіти викликано, зокрема, обмеженим асортиментом харчових продуктів.
За даними державного санітарного епідеміологічного нагляду, в минулому році в закладах загальної середньої освіти норми харчування в середньому виконувалися тільки на 64-83%.
"В раціоні харчування дітей недостатньо молока, масла вершкового, сметани, сиру, яєць, фруктів, соків, овочів, риби, м'яса (виконання норм харчування по основних продуктах тваринного походження забезпечується лише на 40-60%)", – йдеться у повідомленні Госпродпотребслужби.
За словами фахівців про нераціональне і незбалансоване харчування дітей свідчать такі калорійні продукти в меню як крупи, макаронні вироби, рослина олія, цукор. У 2019 році постійно проводився лабораторний контроль якості харчування дітей в закладах загальної середньої освіти, зокрема досліджено:
- 1778 проб готових страв на калорійність – відхилення у 11% проб;
- 6105 проб харчових продуктів за мікробіологічними показниками – відхилення більш ніж у 6% проб;
- 593 проби харчових продуктів на якість термічної обробки – відхилення у 2,7% проб;
- 7687 проб питної води за мікробіологічними показниками – відхилення у 15% проб.
Обов’язково підпишись на наш канал у
Нагадаємо, раніше
Як повідомляв портал "Знай.ua",
Також "Знай.ua" писав,