Багато українців можуть втратити субсидії після анонсованої перевірки уряду. Без субсидії залишаться навіть ті, хто її отримує на законних підставах. Причиною стали нюанси в законі "Про верифікацію та моніторинг державних виплат", який був підписаний президентом 19 грудня 2019 року.

Уряд анонсував масштабну перевірку українців на предмет рухомого і нерухомого майна, поїздок за кордон і банківських рахунків. І лише після ретельної перевірки, українцям будуть призначати субсидії.

Субсидії в Україні, фото: expres.online
Субсидії в Україні, фото: expres.online

В Україні перевірятимуть все — пенсії, допомоги, пільги, субсидії, соціальні стипендії, всі виплати, які йдуть з державного або місцевого бюджету, з фондів загальнообов'язкового державного соціального і пенсійного страхування. Процес верифікації проводитимуть у три етапи: коли українці звертаються за виплатами, коли виплати здійснюють і вже після надання допомоги.

За допомогою спеціальної електронної платформи будуть вивчатися дані про одержувача соціальних виплат з усіх реєстрів та баз даних. Також платформа буде мати доступ до банківських рахунків, даними про перетин кордону, дані про всі пільги та виплати. Кандидат економічних наук, незалежний експерт Олександр Хмелевський вказав на недоліки нововведення.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Черги на оформлення субсидій - фото Depo.ua
Черги на оформлення субсидій - фото Depo.ua

"Будуть збирати дані щодо володіння нерухомістю, транспортними засобами, все, що стосується руху коштів на банківських рахунках, дані про закордонні поїздки, заробітну плату та інші доходи, великі покупки тощо. Однак держава не зможе в повній мірі чітко визначити добробут і доходи претендентів на державну допомогу. Адже тіньові доходи відстежити важко. Так само, як і витрати, здійснені в готівковій формі", – пояснив Хмелевський. Олександр Хмелевський

Крім того, фахівець зазначив, що частину незаконних виплат виявити вдасться, однак субсидії можуть втратити ті, хто їх реально потребує, бо дані з різних джерел можуть бути неповними або неточними. Експерт додав, що людина може отримувати допомогу від родичів або мати давні заощадження, а це може вплинути на призначення субсидій.

Субсидії, фото: lexinform.com.ua
Субсидії, фото: lexinform.com.ua

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше призовників перелякали фейковими повістками до лав ЗСУ онлайн

Як повідомляв портал "Знай.ua", субсидіанти масово втратять пільги, кому приготуватися до екстреної перевірки

Також "Знай.ua" писав, що вишуканий образ Олени Зеленської на прийомі у Папи Римського підкорив мільйони модниць, фото