З'явилася інформація, що в Україні під час перевірки отримувачів субсидій та інших соціальних виплат, їх можуть втратити ті, хто її не заслуговує.

Головна причина криється в "підводних каменях", які є в "Законі про верифікації та моніторингу держвиплат", який підписав президент України Володимир Зеленський. Про це стало відомо завдяки повідомленням українських ЗМІ.

Субсидії, фото: lexinform.com.ua
Субсидії, фото: lexinform.com.ua

Відомо, що виплати українцям проводитимуться тільки після того, як держава перевірить їх банківські рахунки, рухоме і нерухоме майно, а також, чи їздили вони за кордон. Мета закону про верифікацію, з одного боку – прибрати зайву бюрократію при спілкуванні людей з державою, а з іншого – скоротити загальну кількість одержувачів пенсій, субсидій та інших соціальних виплат.

отримання субсидії, фото: 5 канал
отримання субсидії, фото: 5 канал

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Також є інформація, що перевірка проводитиметься у три етапи: у момент звернення громадянина за виплатою, в момент здійснення виплат і вже після надання держдопомоги.

Черги на оформлення субсидій - фото Depo.ua
Черги на оформлення субсидій - фото Depo.ua

"Збиратимуть дані щодо володіння нерухомістю, транспортними засобами, все, що стосується руху коштів на банківських рахунках, дані про закордонні поїздки, заробітної плати та інші доходи, великих покупках тощо. Проте, держава не зможе в повній мірі чітко визначити добробут і доходи претендентів на державну допомогу. Адже тіньові доходи відстежити важко. Так само, як і витрати, здійснені в готівковій формі", – пояснив кандидат економічних наук, незалежний експерт Олександр Хмелевський.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, нові ціни на воду зросли на 20%, яка область буде платити більше.

Як повідомляв Знай.uа жодних пенсій, субсидій та стипендій — примха Зеленського позбавить українців соціальних виплат.

Знай.uа писав, кого не торкнуться подвійні платіжки за газ, в Міненергетики дали чітке пояснення.