Українським автовласникам анонсували новий порядок нарахування податку з продажу авто. Відповідний закон прийняли у Верховній Раді України. Якщо порівнювати новий збір з вже існуючим, то сума збору збільшилася істотно.

Автостанція, фото: Facebook
Автостанція, фото: Facebook

З допомогою закону мають намір легалізувати шляхом сплати високих податків перекупників машин і тих, хто приганяє вживані авто з-за кордону. Крім того, влада має намір створити законні майданчики для торгівлі автомобілями через спеціальні компанії, які працюють за системою трейд-ін.

Однак крім "перекупок", цей закон може відбитися на звичайних автовласниках. Закон під номером 1210 в народі вже назвали "законом про податковий терор".

У Раді, фото facebook "Слуга народу"
У Раді, фото facebook "Слуга народу"

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

В документі йдеться, що нове оподаткування торкнеться всіх видів транспортних засобів. Згідно з новою триступеневою формулою при продажу транспортного засобу в перший раз протягом року, його законний власник жодних податків не сплачує. При повторному продажу протягом року власник сплачує 5% від оціночної вартості транспортного засобу. І, нарешті, за третім продажем протягом того ж року, власник повинен буде сплатити у держскарбницю 18% від вартості машини плюс військовий збір в розмірі 1,5%. В результаті отримуємо 19,5%, а це вже досить відчутна сума.

Зазначимо, що раніше при першому продажу податок не сплачувався, а друга та всі наступні продажу коштували 5% від вартості ТЗ.

Наприклад, якщо людині потрібно терміново продати свою Жигулі, причіп і мотоцикл, то за одну машину людині необхідно буде заплатити 19,5%. Закон матиме юридичну силу після того, як його підпише президент України і його опублікують в офіційних ЗМІ.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що Польща кардинально змінює міграційну політику, заробітчанам час збирати валізи.

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Україні планують оголосити новий етап війни з курінням.

Також "Знай.ua" писав, що легені курців здатні до відновлення після мутації.