В Україні можуть зникнути назавжди цигарки. У Верховну Раду внесли новий законопроект, згідно з яким пачки не зможуть лежати на прилавках, про їх наявність потрібно уточнювати у продавця. Також планується повна заборона продажу тютюну особам, які не досягли 21 року. Електронних цигарок це буде також стосується.

У Єврокомісії хочуть збільшити ціни на цигарки

"Як це буде виглядати. Стоїть кіоск з написом "тютюн". Ніяких торгових марок, рекламних плакатів. Людина може підійти і конкретно запитати: "Такі-то цигарки є?". Все буде заховане під прилавками. Ніхто нічого не зможе розглянути", – каже Костянтин Красовський, завідувач відділом контролю над тютюном Українського інституту стратегічних досліджень Міністерства охорони здоров'я України.

Пачкам цигарок змінять дизайн на монотонний. На ній не буде картинок і яскравих написів. Один шрифт буде інформувати курця. Всі упаковки будуть в коричнево-зелених тонах, також на них будуть зображені хвороби, які викликає куріння.

МОЗ підготує 14 варіантів тексту та фотографій, які будуть змінюватися на упаковках щорічно.

Популярні новини зараз
В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

Електронні цигарки більше не будуть такими доступними. Наразі пристрій може купити навіть школяр, але незабаром все зміниться.

День відмови від паління, фото: Бизнес портал Рязани
День відмови від паління, фото: Бизнес портал Рязани

Якщо закон таки приймуть, купити електронні цигарки зможуть лише ті, хто досяг 21 року. Курити у громадських місцях теж буде заборонено, хоча офіційно ця заборона діє і зараз.

У Єврокомісії хочуть збільшити ціни на цигарки

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що в Єврокомісії вигадали новий стимул для здоров'я курців.

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Україні планують оголосити новий етап війни з курінням.

Також "Знай.ua" писав, що легені курців здатні до відновлення після мутації.