Стало відомо, що Єврокомісія запропонувала підвищити і гармонізувати податки на тютюнову продукцію. На сьогоднішній день ціна однієї пачки цигарок може коливатися від 2,57 до 11,37 євро, що впливає на незаконну транскордонну торгівлю. Про це повідомляється на сайті Європейської Комісії.

У Єврокомісії хочуть збільшити ціни на цигарки

"Єврокомісія оприлюднила оцінку правил ЄС в оподаткуванні тютюну... Хоча ці правила в цілому добре спрацьовують в формуванні структури податків і доходів, такий інструмент вже не є настільки ж ефективним у стримуванні та обмеження споживання. Підвищення мінімального рівня податків і цигарки та різаний тютюн мали ефект лише в кількох країнах ЄС, де рівень такого оподаткування був дуже низьким", - йдеться в повідомленні.

У Єврокомісії відзначили, що кількість курців у країнах Євросоюзу все ще викликає занепокоєння, так як 26% дорослого населення продовжують палити. Цей показник вище серед європейської молоді у віці від 15 до 24 років – 29%. Нещодавно розпочатий план дій по боротьбі з раком розглядає підвищення оподаткування на тютюнову продукцію як ключовий інструмент для зменшення кількості споживання серед європейської молоді.

Окремий акцент робить доповідь на запобігання контрабанди і незаконного обігу тютюнових виробів.

Популярні новини зараз
Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

У Єврокомісії хочуть збільшити ціни на цигарки

Одним з факторів є цінове нерівність в цьому секторі між країнами ЄС, в яких вартість однієї пачки цигарок може коливатися від 2,57 до 11,37 євро.

Проблемою залишається незаконне виробництво тютюнової продукції та її контрабанда. Частка такої нелегальної продукції становить приблизно 8% від загального обсягу тютюнової продукції, яка потрапляє на європейський ринок. До того ж, саме цигарки найчастіше конфіскують на кордонах Євросоюзу.

Єврокомісія прийшла до висновку, що існуюча Директива щодо оподаткування тютюну вимагає уточнення внаслідок швидкого зростання споживання в секторі електронних цигарок. Кількість споживачів в країнах ЄС подвоїлася в період між 2013 і 2017 роками і зараз становить приблизно 12 мільйонів чоловік. За даними 2017 року, загальна ємність європейського ринку електронних цигарок оцінюється в 2,54 мільярда євро.

Більш того, загальна ємність європейського ринку тютюну, включаючи доходи від оподаткування, становить близько 106,5 мільярда євро, з цієї суми близько 22,5% припадає на зібрані податки.

У Єврокомісії хочуть збільшити ціни на цигарки

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що акциз на тютюнові вироби для електричного нагрівання зросте втричі, а на електронні цигарки введуть податок.

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Україні планують оголосити новий етап війни з курінням.

Також "Знай.ua" писав, що легені курців здатні до відновлення після мутації.