Українцям пояснили, як вилучатимуть електронні водійські права, які стали доступні завдяки мобільному додатку "Дія". Водіїв-порушників також будуть карати шляхом вилучення водійського посвідчення за порушення. Цей процес буде відбуватися в онлайн-режимі.

Про це в ефірі телеканалу "Україна" повідомив заступник міністра цифровий трансформації України Олексій Вискуб, пише прес-служба відомства у вівторок, 11 лютого.

Реєстрація автомобіля, фото: auto.24tv.ua
Реєстрація автомобіля, фото: auto.24tv.ua

Вискуб повідомив, що цифрові водійські права в смартфоні являють собою відображення запису в реєстрі. Тому поліція має можливість змінювати сам запис, відображаючи там інформацію про вилучення прав. У такому випадку при першому ж оновленні посвідчення в телефоні воно буде заблоковано.

Авторинок, фото Авто24
Авторинок, фото Авто24

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Зараз система блокування електронних прав знаходиться на етапі доопрацювання. Труднощі виникають в ситуаціях, коли електронні права вже заблоковані, а картка все ще знаходиться в розпорядженні водія. Однак цей нюанс також зовсім скоро владнають, тож порушникам не залишать жодних шансів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, додаток "Дія" лідирує по завантаженню в AppStore для iPhone.

Знай.uа писав, покатала на капоті Smart: на Вінниччині дівчина на смерть збила військового.