Всесвітній день радіо

Цей день відзначають щороку, а вперше відзначили в 2013 році, так як саме тоді його проголошення схвалила Генасамблея ООН. Дату обрали цю, тому що в цей же день в 1946 році Радіо ООН в перший раз вийшло в ефір. Вважається, що свято має зміцнити співпрацю між людьми і організаціями, які мають відношення до радіо. Навіть зараз, під час великої кількості цифрових технологій, радіо залишається дуже популярним засобом зв'язку і спілкування. Часто створюють різні заходи в честь цього свята, вітають радіоаматорів і працівників радіо.

Свята 13 лютого, фото: РосРегистр
Свята 13 лютого, фото: РосРегистр

Терендез у Вірменії

Це свято раніше був язичницьким і, до речі, дуже багато в чому нагадує нашу Масляну, особливо народними гуляннями. Однак зараз в ньому є щось схоже на День святого Валентина, тому що саме закохані в цей день головні. Ще в язичницькі часи його відзначали вогнепоклонники і в перекладі назва Дерендез було побажанням хорошого врожаю. Але після прийняття християнства змінили назву і суть. Тепер його святкувати в честь Стрітення, а також головними стали молодята бажають одружитися. Не змінилося тільки багаття, однак зараз через нього стрибають закохані.

Свята 13 лютого, фото: sarsochi
Свята 13 лютого, фото: sarsochi

Православні свята:

  • Святителя Микити, затворника Печерського, єпископа Новгородського.

Микита – пожежник

В цей день відзначають пам'ять святителя Микити, який по прикметам охороняв людей від вогню і блискавок. Тому йому молилися, щоб не було посухи та пожеж. Багато прикмет були пов'язані саме з вогнем. Якщо дрова в печі погано горять, то значить буде скоро відлига. Червоне полум'я означало прихід холодів, а біле – тепла. Оберігали будинок не тільки від пожеж, але і від лісовика, щоб він не катався на конику на даху і не завалив весь будинок.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Народні прикмети на 13 лютого

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Як повідомляв Знай.ua, божевільна стихія руйнує Крим. Такого сильного шторму і так багато снігу давно не бачили.

Також Знай.ua писав, Супрун розповіла про лікаря, який раніше продавав немовлят в інші країни, а тепер хоче стати главою медичного вузу.

Нагадаємо, у нашій країні вирішили нарешті позбутися не тільки від ігрових автоматів, але і від онлайн-казино і букмекерських контор. Про багатьох з них ви точно чули. Також забороняють деякі інтернет-видання.