Православна церква закликала українців святкувати День святого Валентина 12 серпня. І взагалі спростувала більшість фактів із життя святого Валентина. У ПЦУ підкреслили, що свято, яке відзначають 14 лютого як день закоханих, насправді "не відповідає фактам з реального життя святого Валентина". Про це повідомила пресслужба ПЦУ.

Скріншот, фото з Фейсбук

В УПЦ пояснюють, що католики згадують пам'ять Валентина 14 лютого (однак не у загальному календарі, де цього дня вшановують святих Кирила і Мефодія, а в "Римському мартиролозі", де вказані місцеві дні пам’яті), а православні - 12 серпня.

День закоханих
День закоханих, ТСН

"Відповідно до однієї з найпопулярніших легенд, святий Валентин "вінчав закохані пари попри заборону жорстокого імператора Клавдія II"… Однак ця легенда містить значну помилку в хронології подій, адже за часів життя святого Валентина у III столітті взагалі ще не існувало особливого обряду церковного вінчання", — уточнили в ПЦУ.

Православною церквою, як уточнюють, вшановують кілька святих з ім’ям Валентин. Ймовірно, що святий, який згадується у масовій культурі 14 лютого, відомий у церковному календарі як святий Валентин Інтерамський (Італійський). Він, ймовірно, жив в італійському місті Терні у III столітті й був страчений 269 року.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Закохані, unsplash
Закохані, unsplash

"Ми, у Православній церкві України, закликаємо присвячувати правдивій любові кожен день, виявляючи її до ближніх у своїх благих справах, замість того, щоби дарувати символічні матеріальні подарунки один раз у році", — додали у церкві.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, забобони на День Святого Валентина, які квіти категорично не можна дарувати.

Як повідомляв портал "Знай.ua", перетвори на таракана: американський зоопарк анонсував акцію для покинутих коханців.