В Україні активно впроваджують систему "держава в смартфоні". І перші результати вже дають про себе знати. Так, почав діяти державний сервіс Check, з допомогою якого можна перевірити факт оплати за кодом квитанції. Всі основні державні органи вже підключили сервіс. Про це повідомив міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет на своїй сторінці в Facebook.

Скріншот, фото з Фейсбук

Як повідомив міністр, до сервісу на сторінці https://check.gov.ua/ вже підключені сервісні центри МВС (водійські посвідчення, довідка про несудимість), міграційна служба (паспорти), Рагси (послуги з народження, шлюбу), ЦНАПи (послуги Міграційної служби та Загсів), послуги в обласних державних адміністраціях (ліцензії, виписки).

"Це означає, що українцям більше не потрібно буде витрачати час на те, щоб принести в ці органи банківські квитанції про сплату. Можна просто оплачувати послуги через інтернет-банк або мобільний банківський додаток (можна прямо на місці) і дати номер квитанції працівнику державної установи", - зауважив Дубілет.

За словами міністра, метою даного сервісу є економія, адже часто через вимоги паперових квитанцій українці оплачують послуги через банки з величезними комісіями. За словами Дубілета, наразі до сервісу Check підключено вже три банки, в стадії підключення - ще 10 установ.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно В Україні готується революція у житловій сфері Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше призовників перелякали фейковими повістками до лав ЗСУ онлайн.

Як повідомляв портал "Знай.ua", субсидіанти масово втратять пільги, кому приготуватися до екстреної перевірки.

Також "Знай.ua" писав, що вишуканий образ Олени Зеленської на прийомі у Папи Римського підкорив мільйони модниць, фото.