Стрітення відзначають в цей день і це дуже важливе свято у православ'ї. Повна назва Стрітення Господа нашого Ісуса Христа, але частіше його називають або просто Стрітенням, або Стрітенням Господнім. В цьому не дуже зрозумілому на перший погляд слові укладено дуже простий сенс. Стрітення — означає «зустріч», зустріч з Господом. В народі ще раніше відзначали свято під назвою «Громниці».

Свята 15 лютого, фото: Апостроф
Свята 15 лютого, фото: Апостроф

В це свято відзначають події, які описані в Євангелії від Луки. В Єрусалимський храм прийшли Богоматір і Йосип на 40-й день після народження Христа. Тоді Симеон, якого назвали Богоприємець, зустрівся з Месією. Переказ свідчить, що Симеон чекав його приходу 300 років, а коли взяв на руки маленького Ісуса то виголосив промову на славу Богу.

Народні прикмети на 15 лютого

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Чого не можна робити на Стрітення Господнє

  • Не пропускайте похід до церкви на службу. Якщо не можете довго стояти в храмі, то хоча б зайдіть на недовгий час, помоліться, поставте свічку і приділіть трохи уваги цьому важливому святу.
  • Заборонено лаятися, лихословити, пліткувати.
  • Не прибирайте в будинку, не займайтеся господарськими справами, не періть і не робіть ніякої фізичної роботи.
  • Не забудьте взяти з собою свічку з храму, її потрібно зберігати цілий рік і називається вона «громничною», хоча особливими властивостями її наділяють народні повір'я, а не християнські вірування.
  • Не можна далеко їхати, так як ваша поїздка може закінчитися або дуже несподівано для вас, або вкрай погано.
  • Не залишайте голодним пса, якого зустрінете в цей день. Якщо ви нагодуйте його, то весь рік будете ситими.
  • Не відмовляйте в милостині і допомозі.
  • Постарайтеся не грішити.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Як повідомляв Знай.ua священик розповів, як правильно потрібно відзначати велике християнське свято, яке ми святкуємо в цю суботу, Стрітення Господнє.

Також Знай.ua писав, відомий супермаркет знову вляпався у скандал, цього разу через самий український продукт. Так над салом ще ніхто не знущався.

Нагадаємо, синоптики розповіли, на скільки примхливою буде погода в ці вихідні. Попереджаємо, прогноз досить неоднозначний і не всім сподобається.