Серіали складають на сьогодні важливу частину нашого життя. Їх дивляться всі: малюки, підлітки, дорослі, бабусі. У них показують життя як воно є. Іноді воно більше схоже на реальність, деякі зовсім не схожі. У кожному серіалі різні герої, події, своя любов і свої пригоди. Людям подобається спостерігати за розвитком подій в житті інших людей. Деякі герої серіалу тобі подобаються, деякі ні.

Жанри найрізноманітніші: є драма, є гумористичні, медичні, сімейні, дитячі або підліткові.

Популярність серіалів про лікарів

Серіал — це фільм або телефільм, який складається з певної кількості серій і має більше однієї сюжетної лінії. Основною метою серіалів є заманити і викликати інтерес у глядача, щоб епізод за епізодом інтерес його тільки зростав. Існує величезна кількість жанрів і видів серіалів, все залежить від глядача і його смаків.

Зараз серіали про медицину набирають обертів і стають дуже популярними. Глядачі спостерігають, як лікарі рятують життя, лікують невиліковні хвороби, піднімають на ноги. Лікарі не справжні, а професійні актори. І кожна серія - це нова маленька історія. Серіали допомагають відволіктися від рутинного життя, розслабитися, забути про побутові проблеми.

Якщо ви студент медичного університету, дивитися такі серіали може бути корисним. Їх перегляд допоможе провести аналіз того, що показують, і того, що відбувається в реальності. А також допоможе зробити свої висновки, а після застосувати їх на практиці.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Доктор Хаус

Америка добре всім відома своїм медичним серіалом "Доктор Хаус" (House). Зараз не можна знайти хоча б одну людину, хто б не подивився цей серіал. Геніальний лікар з тростиною і божевільними ідеями лікування. Лаборанти готові допомогти і дуже багато гумору різного виду і сарказму і чорного. Серіал, який свого часу, транслювався на багатьох каналах світу. Він увійшов в "Книгу рекордів Гіннесса" за кількістю переглядів. Також він не раз був нагороджений престижними теленагорода "Пібоді" і "Гремі".

Викличте акушерку

Є ще чудовий американський серіал "Викличте акушерку" (Call the Midwife). Серіал знятий на реальних подіях, на спогадах акушерки по імені Дженні Лі. Цікаво те, що коли серіал тільки починав зніматися, багато акушерок, які працювали за часів Дженні в лікарнях, поділилися своїми історіями і додали свою частину розповіді. У серіях показують життя акушерів таким, яке воно є, зі складнощами, проблемами і буденним життям звичайних людей.

Хороший лікар

Ще хорошим серіалом, який вийшов в США, є "Хороший лікар" (The Good doctor). У ньому показують життя і розвиток подій молодого, але дуже талановитого лаборанта, який хоче стати лікарем-хірургом. Але цей початківець-хірург живе з аутизмом і синдромом саванта. Йому важко розуміти і приймати людські емоції, важко спілкуватися і співчувати. Але у нього вроджений талант і величезне бажання займатися хірургією. І він з готовністю і боротьбою береться за непростий шлях для досягнення своє мети. У серіалі також показана робота і інших лікарів: гінекологів, нейрохірургів, онкологів, травматологів - на цьому і розвиваються події в серіалі.

Червоні браслети

Серіал "Червоні браслети", створений Стівеном Спілбергом, - провокаційна, нетрадиційна і унікальна драма для повнолітніх, яка вийшла в ефір на каналі FOX в 2014 році. У серіалі розповідається про групу друзів і дорослих, які виховували їх в періоди злетів і падінь підліткового віку в лікарні Ocean Park в Лос-Анджелесі. Вивчаючи все, починаючи міцними дружніми відносинами і першим коханням, закінчуючи гумористичними невдачами і несамовитими почуттями, серіал став історією життя зі своїм гострим комедійним тоном.

M*A*S*H

Серіал вважається відмінним творінням, на яке варто витратити свій час. Англійською "mash" це абревіатура, під нею мається на увазі військовий пересувний госпіталь, розташований в Південній Кореї, під час Корейської війни. Сюжет розповідає нам про трьох лікарів, самі ситуації в серіалі засновані на реальних історіях. Серіал називали чорною комедією, хоча сам жанр - це медична драма. І до сьогоднішнього дня серіал зберігає високі рейтинги і транслюється багатьма каналами.

***

Глядачам дуже подобається дивитися серіали про лікарів бо у них є можливість чогось повчитися. Дуже захоплює самовідданість і майстерність екранних медиків. Але давайте дивитися правді в очі, фільм - це не життя. Не варто забувати, що та картинка, яку показують, не реальна. За кадром стоїть ще ціла команда для зйомок, а самі лікарі не мають ліцензію та освіту для реального лікування людей і порятунку їхніх життів. Медицина в реальному житті має зовсім інший характер. Вона більш сувора і непохитна, нічого не залежить від дива. Все залежить від кваліфікації і рівня освіти лікарів.

Самі медики також дивляться такі серіали. Іноді з усмішкою, а із співпереживанням. У фільмах багато неправди, але іноді дійсно трапляються хороші речі. В основному такі серіали дивляться щоб посміятися, а не повчитися.

Якщо говорити про медичні серіалах в Україні, то такі теж є. Але варто відмітити, що український кінематограф тільки починає вставати на ноги і потроху усвідомлювати і показувати глядачам справжні шедеври кіноіндустрії. А ось американські шедеври лідирують на світовому ринку. В українському кінематографі піднімаються найрізноманітніші теми: культура, історія, гумористичні серіали, драми і інші. Дуже глибоко в наші дні занурюються в тему військової тематики - військовий госпіталь, війна, любов, довіра.

Серіали про медиків цікаві і захоплюючі, іноді пізнавальні. Але не варто забувати, що це всього лише серіал, і режисер не завжди продумує всі деталі, а актори не завжди повністю виконують всі дії як в реальному житті.