Починаючи з 24 жовтня, у ніч із суботи на неділю в ефірі каналу "1+1" транслюватимуться зарубіжні серіали мовою оригіналу з українськими субтитрами, повідомила "Телекритика".

Першим в ефірі з'явиться американський постапокаліптичний комедійний серіал The Last Man on Earth ("Остання людина на Землі"), створений продюсером Віллом Форте.

"Почати показ серіалів мовою оригіналу з американського The Last Man on Earth ми вирішили, виходячи з декількох критеріїв. По-перше, це культова картина, прем'єра якої відбулася в цьому році, і інтерес глядача до цього продукту зараз дуже високий", - пояснив програмний директор каналу" 1+1" Андрій Коваль.

"А по-друге, враховуючи, що наш проект спрямований на вивчення англійської мови, The Last Man on Earth у цьому плані є оптимальним рішенням, оскільки в початкових епізодах у ньому використовується мінімальна кількість діалогів, відповідно, глядач буде поступово звикати до засвоєння інформації іноземною мовою", - додав він.

Читайте також: Серіал про окупацію Норвегії Росією отримав рекордну аудиторію

Популярні новини зараз
Головні новини за 9 травня: неприємні новини для українців та ганьба ухилянтів На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Перегляд серіалів мовою оригіналу із субтитрами з перекладом є звичайною практикою в багатьох європейських країнах. Це сприяє не лише розширенню словникового запасу, але й розумінню гумору носіїв мови, а також особливостей іншої культури, зауважили в прес-службі каналу "1+1".

Нагадаємо, що зазвичай іноземні серіали транслюються на українських каналах із дубляжем або озвучкою українською мовою. З українськими субтитрами транслювалися тільки російськомовні серіали.