Норвезький телеканал TV2 минулої неділі, 4 жовтня, представив першу серію телефільму "Окуповані", в якому розповідається про окупацію Норвегії Росією.

Перший епізод подивилися 633 тисяч чоловік, це 13 відсотків населення Норвегії. При цьому частка телеглядачів у віці від 20 до 49 років, які дивилися "Окупованих", склала 53,4 відсотка, повідомив NRK. Це найкращий старт нового серіалу за всю історію норвезького телебачення.

"Я радий, що норвезький народ не ліг спати і завершив тиждень переглядом напруженою і захоплюючої драми", - сказав глава відділу продюсування серіалів телеканалу Крістофер Хауг. Він зазначив, що решта серії будуть ще більш захоплюючими.

За сюжетом серіалу, до влади в Норвегії приходять екологічні активісти, які забороняють добувати нафту і газ. Влада Євросоюзу, щоб гарантувати свою енергетичну безпеку, вводять в країні "зовнішнє управління", причому в ролі окупантів виступає Росія.

Читайте також: "Окуповані" - Норвегія зняли серіал про можливу окупацію Росією (відео)

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

На виробництво "Окупованих" витратили 11 мільйонів доларів, що зробило серіал найдорожчим телепроектом в Норвегії.

Російське посольство в Норвегії розкритикувало творців серіалу за те, що Росії відвели роль агресора. "Хоча автори серіалу старанно підкреслюють недійсність сюжету, мова в цьому фільмі йде про цілком реальні країни, причому Росії, на жаль, відведена роль агресора". У посольстві підкреслили, що шкодують про бажання авторів телешоу "полякати норвезького глядача неіснуючої загрозою зі Сходу".