З'явилася інформація, що евакуація українців з лайнера Diamond Princess поки не планується. Корабель перебуває на карантині біля японського порту Йокогама.

З круїзного лайнера наразі евакуюють пасажирів з декількох країн, а про евакуацію українців, серед яких всі є членами екіпажу судна, наразі не йдеться. Про це повідомили у консульському відділі посольства України в Японії.

Лайнер Diamond Princess, фото: EPA / ТАСС
Лайнер Diamond Princess, фото: EPA / ТАСС

Так, у посольстві повідомили, що говорити про загальну евакуацію ще зарано, адже на лайнері перебувають більше півсотні країн-представників, а про евакуацію заявили близько 5 країн.

"На лайнері перебувають десь більше 50 країн-представників, про евакуацію заявили від сили 5. Тобто казати, що 5 – це багато, то є некоректно. Я не можу дати відповідь щодо планів евакуації, тому що консул не вирішує такі питання, як евакуація громадян України. Наразі такої інформації в мене немає", - повідомили у консульському відділі.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

У посольстві також зазначають, що для рішення про евакуацію мають бути серйозні підстави, у той час, як наразі ситуація перебуває під контролем. Потрібно провести всі необхідні аналізи, експертизи, а це вимагає часу.

Коронавірус з Китаю, фото 24 канал
Коронавірус з Китаю, фото 24 канал

Тож, на даний момент невідомо, як ситуація буде складатись з персоналом лайнеру та чи буде в них карантин.

Повідомляється, що на даний момент на борту лайнера кількість інфікованих новим коронавірусом досягло 454 осіб. Ще понад 100 підтверджених випадків коронавіруса зафіксовані на іншій території Японії за межами лайнера.

Слід зазначити, що Diamond Princess перебуває на карантині біля японського порту Йокогами з 3 лютого. Менш ніж за тиждень він перетворився в черговий осередок займання нового коронавіруса з Китаю. На даний момент мінімум 218 пасажирів інфіковані.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що круїзний лайнер Diamond Princess перетворюється на корабель смерті.

Як повідомляв портал "Знай.ua", українські підручники масово пропонують створити власну епідемію на подобі коронавірус.

Також "Знай.ua" писав, що заразитися коронавірусом нового типу при несприятливому сценарії можуть до двох третин населення Землі.