В 2020 році Укравтодор виділить 113 млрд гривень на фінансування ремонту доріг в Україні, що на 88 млрд гривень більше, ніж торік. Про це заявив радник глави агентства Юрій Голик в інтерв'ю Ліга.net.

За його словами, на ремонт 6500 км доріг у цьому році держава витратить 113 млрд гривень.

"Дорожній фонд – 69 млрд гривень. З нього віднімаємо оплату старих кредитів Укравтодору перед МФО – 7 млрд. Залишається 62 млрд. З них 5% – на безпеку дорожнього руху (3 млрд гривень), 60% йде на Укравтодор (37 млрд гривень) і 35% – на обладміністрації (22 млрд гривень) ", - повідомив Голик.

Юрій Голик
Юрій Голик

"Ось цей обсяг у 31,5 млрд гривень завірений постановою Кабміну. Також 22 млрд гривень вже пішли в ОДА. Тобто 53,5 млрд вже точно є", - уточнив радник голови Укравтодору.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Також він додав, що в держбюджеті було 29 млрд держгарантій, з яких 10 млрд гривень для Укроборонпрому, а 19 млрд гривень ще не розписані.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Олексій Гончарук розповів, що розраховує на початок масштабного будівництва доріг з 1 березня 2020 року.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Укравтодорі анонсували ремонт держтрас, де водіям дозволять їхати зі швидкістю 110 і 130 км/год.

Також портал Знай.uа писав, як йдуть справи з дорожнім покриттям у Полтавській області.