6 грудня Укравтодор оприлюднив перші результати зважування вантажівок у русі на дорогах. Про це повідомляє прес-служба агентства.

З'ясувалося, що за 1 місяць майданчик зважування вантажівок на трасі Київ-Чоп "спіймав" понад 200 порушень габаритно-вагових обмежень. Рекорд поставила фура, яку 9 разів фіксували з середнім перевантаженням понад 21 тонну.

"Система WiM веде цілодобове спостереження, її не можна обійти, або об'їхати. Ми щосекунди отримуємо дані про кожне порушення - включаючи розпізнавання номерних знаків і всі інші параметри. Зараз Укравтодор відпрацьовує систему оперативного інформування Укртрансбезпеки для того, щоб порушення було миттєво припинено. Ціна таких перевантажень - збільшення руйнування дороги в 10 і більше разів", - розповів голова Укравтодор Олександр Кубраков.

перевантажені фури
перевантажені фури

За його словами, така статистика тепер публікуватиметься щотижня.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Вже зараз ми бачимо високу ефективність системи WiM: у 2017 році було виявлено 11 345 транспортних засобів з порушенням габаритно-вагових параметрів, на які накладено штрафні санкції, тоді як зараз ми вже говоримо про, як мінімум, 1000 порушень за 1 місяць. І це тільки на в'їздах у Київ", - підкреслив він.

З 200 перевантажених вантажівок, 100 рухалися з перевантаженням більше 150%, тільки 3 мали діючий дозвіл на вантажні перевезення на ділянці дороги, і тільки 1 транспортував стільки, скільки задекларував.

Нагадаємо, Кубраков розповів, якими дорогами Укравтодор займеться в першу чергу.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Укравтодорі представили план ремонту доріг на 2020 рік.

Також портал Знай.uа писав, що прорив з вирішенням проблеми перевантажених вантажівок в Україні відбудеться вже в 2020 році.