З'явилася інформація, що в 2020 році в так званих дитячих будинках в Україні припинять приймати маленьких громадян. Як стало відомо, тепер замість цього їх направлятимуть до патронатної чи прийомної родини або дитячого будинку сімейного типу.

Про це стало відомо завдяки заяві заступника міністра соціальної політики України Олега Коваля.

Дитбудинок
Дитбудинок

Також відомо, що до 2023 року на місці організацій буде створено паліативно-реабілітаційні центри, які зможуть надавати допомогу абсолютно всім дітям, незалежно від їх статусу і віку. Крім того, з 2020 року здійснюватиметься більше заходів на збереження можливості дітей жити з рідними батьками, сім'ям допомагатимуть в складних життєвих обставинах.

Брифінг Олега Коваля, Знай.uа
Брифінг Олега Коваля, Знай.uа

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"У винятковому випадку дітей буде спрямовано до патронатної або прийомної родини, або сімейного будинку дитини", - заявив Коваль.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у Запоріжжі з дитбудинку зникли дві юні подружки-красуні: копи збиваються з ніг, жодної зачіпки.

Як повідомляв Знай.uа люби мене, матуся: маленький харків'янин вирішив вбити себе і потрапив до дитбудинку.

Знай.uа писав, п'яна киянка "раззула" сиріт із дитбудинку: відео, від якого закипає кров.