У 2020 році буде складніше оформити пенсії. Причиною тому є нові вимоги до необхідного страхового стажу. Крім того, з 1 квітня жінкам підвищать пенсійний вік.

Однак, зараз у жінок повноцінна пенсія буде призначена за наявності страхового (трудового) стажу 30 років, чоловікам потрібно 35 років. Страховий стаж, який дає право на пенсію за віком, стане однаковим для всіх (35 років) в 2028 році. У 2020 році пенсію за віком призначать, якщо у працівника є не менш 27 років стажу. Цю норму збільшили на 10 років з 2018 року, коли вона становила 15 років, і кожен рік додають по одному року, поки в 2028 році не буде 35 стажу, що дає право виходу на пенсію за віком.

Пенсіонери, фото 33 канал
Пенсіонери, фото 33 канал

У тому випадку, якщо на момент досягнення пенсійного віку чоловік не працює, але і не здобув право на отримання виплат із-за відсутності необхідного стажу, йому можуть нарахувати державну соціальну допомогу.

"Її призначають з урахуванням майнового стану потенційного пенсіонера і його середньомісячного сукупного доходу", - пояснили в Пенсійному фонді.

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду
Показати ще

Також відсутній стаж можна купити. Однак варто врахувати, що купити можна до 5 років стажу і кожен рік обійдеться приблизно в 25 тисяч гривень.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, вже в березні пенсіонерів чекає грошовий "підгін" від держави, хто стане щасливчиком надбавки.

Як повідомляв Знай. ua, пенсію підвищать, але не будуть виплачувати, що відомо про затримки виплат.

Також Знай. ua писав, що слідом за жінками пенсійний вік збільшать і чоловікам, скільки років додадуть.