Дізнатися IP, свій чи чужий, рано чи пізно потрібно буде будь-якому активному користувачеві мережі. Перевірити IP можна за допомогою різних способів. Як дізнатися свій IP і, найголовніше, навіщо? Відповіді на ці та багато інших питань ви знайдете в цій статті.

Айпі: hotspotshield.com
Айпі: hotspotshield.com

Перевірити IP: як дізнатися свій IP

Дізнатися айпі можна парою кліків мишкою, проте перед тим, як перевірити айпі самостійно, потрібно розібратися в самому понятті слова.

IP — це цифровий розпізнавач ПК або ноутбука, який підключений до Всесвітньої мережі. Дізнатися IP сайту можна особисто з власного пристрою або віддалено, підключившись до домашнього або робочого комп'ютера. Дізнатися IP адресу знадобиться для того, хто боїться, що можуть зламати його акаунти в соціальних мережах, електронну пошту або паролі до банківських серверів. Визначити IP можна за даними, збереженим на сайтах, які фіксували відвідування з того чи іншого пристрою. Як дізнатися свій айпі, ми і з'ясуємо в нашому матеріалі.

Дізнатися свої айпі: яких видів він буває

Айпі: джерело: vpnside.com
Айпі: джерело: vpnside.com

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно
Показати ще

Спочатку варто розібратися, що ж таке IP насправді. IP буває:

  • постійним (статичним). Дізнатися своє айпі у такому разі буде простіше, оскільки провайдер виділяє користувачу постійну адресу;
  • динамічним. Визначити IP буде складніше, тому що воно буде змінюватися перед кожним виходом в інтернет. Знайти вас по IP не так просто з тієї причини, що провайдер видає з пулу вільних адрес по DHCP (протоколу передачі даних). Дізнатися точну адресу по IP у такому разі буде неможливо.

Перевірити тип IP:

  1. відключіться і підключіться до мережі;
  2. визначте свій ІП після кожного підключення;

Відзначимо, що робити будь-які маніпуляції з власними даними перед тим, як дізнатися айпі адресу, не потрібно. Дізнатися IP-адресу можна, просто зателефонувавши провайдеру і запитавши у нього, яка у мене айпі-адреса.

Типи IP-адреси

Айпі: джерело:expressvpn.com
Айпі: джерело: expressvpn.com

Обчислити по IP можна тільки після того, як розберетеся, які саме типи даних існують в сучасному світі. Перевірити IP-адресу можна, визначивши, який з них належить до групи IPv4, а який — до групи IPv6.

Визначити по айпі кого-небудь можна за величиною адресного простору. IPv4 має 32 біта, з цієї причини обчислити по IP кого-небудь буде простіше. Знайти когось по айпі типу IPv6 буде складніше, тому що воно має 128 бітів. Перевірити IP адресу в цьому разі буде складніше, тому що цих адрес знаходиться 4.8 × 1028 варіацій на кожного землянина.

Як дізнатися IP адресу комп'ютера

Спосіб №1

айпи

Як дізнатися свою IP адресу? Розглянемо основні варіанти. Дізнатися ІП можна лише у тому разі, якщо ваш пристрій підключено до інтернету.

Дізнатися свою айпі-адресу: відео-відповідь

Дізнатися мій IP: як дізнатися ip адресу роутера: основні способи

Для того, щоб дізнатися IP маршрутизатора, потрібно запустити командний рядок операційної системи власного пристрою. Для обчислення по айпі потрібно задіяти комбінацію клавіш Win + R. Дізнатися місцезнаходження по IP можна після того, як з'явиться віконце Виконати, після появи якого потрібно ввести cmd і натиснути ОК.

айпи

Дізнатися IP вдасться у вікні командного рядка, в який вам потрібно прописати слова ipconfig, а далі натиснути Enter на своїй клавіатурі.

Визначити місцезнаходження по IP у вас вийде після того, як на екрані відобразиться інформація про підключення. Дізнатися ІП можна, вивчивши рядок IPv4. Числа, які з'являються через точку, і є показниками вашого місцевого ІП.

Як дізнатися ай пі адресу комп'ютера: відео-інструкція

Спосіб №2

Перевірити свій IP також можна, підключившись до центру управління мережами, а також доступом до них. Знайти по ай пі можна, виконавши пару кроків:

  1. Відкрийте центр керування мережами, скориставшись меню Пуск, або через ваші повідомлення;
  2. Дізнатися IP можна:
    1. відкрити активні мережі Підключення, клікнувши на посилання внизу;
    2. натиснути на «Відомості»;
    3. рядок IPv4 — ваш айпі.

айпи

айпи

айпи

Визначити адресу по IP: відео-відповідь:

Спосіб №3

Як обчислити по IP свій чи чужий комп'ютер, а також перевірити будь-яку іп адресу, можна дізнатися, ознайомившись ще з одним способом. Перевірити IP найпростіше, скориставшись спеціальним сервісом.

Перевірка ай пі адреси відбувається, після того, як сервіс автоматично знаходить ваше місцезнаходження, а також визначає тип операційної системи, браузер, провайдера і навіть роздільну здатність екрана вашого пристрою.

Визначення IP адреси: поради блогерів:

Перевірка ІП адреса проходить, після того як ви перейдете по посиланню і побачите наступні дані:

айпи

Скористайтеся одним з подібних сервісів. Це ж спосіб ідеальний для тих, хто хоче дізнатися IP адресу комп'ютера Windows 10.

Дізнатися чий IP : поради професіоналів:

Знайти IP: навіщо це потрібно

Айпі: джерело: rookee.ru
Айпі: джерело: rookee.ru

Дізнатися свою адресу IP потрібно тим, хто хоче зберегти свої дані від зловмисників — хакерів, злодіїв і просто тих, хто цікавиться чужим особистим життям. Також перевірити айпі адресу потрібно тим, хто хоче сам приховати свою присутність в мережі і зберегти анонімність перебування в ній.

Як дізнатися IP адресу чужого комп'ютера: відповіді фахівців:

Перевірити айпі адресу сайту: інструкція

Айпі: джерело:play.google.com
Айпі: джерело:play.google.com

Дізнатися місто по IP або дізнатися чужий IP потрібно по ряду причин:

  • перевірити особу користувача в мережі;
  • перевірити місцезнаходження потрібного інтернет-магазину, людини або організації.

Перевірка ІП адреси для новачків:

Як дізнатися адресу по IP: інструкції

Айпі: джерело:lynda.com
Айпі: джерело:lynda.com

Якщо ви не знаєте, як дізнатися айпі адресу комп'ютера, то вивчати дане питання довго не доведеться.

Так, відкрийте командний рядок своєї оперативної системи. В меню пуск введіть cmd і натисніть на [Enter].

Перед тим, як подивитися айпі адресу, введіть «ping example.com». Замініть команду example.com на адресу, IP якого ви хочете дізнатися, і натисніть Enter.

Дізнатися IP людини також можна з цього відео:

Як дізнатися IP адресу чужого комп'ютера: кращі сервіси

Якщо ви хочете знати, як обчислити по айпі чужу людину, то у цьому вам допоможуть наступні сервіси:

  • Speed-tester;
  • Google URL Shortener;
  • Vbooter;

Як перевірити IP-адресу на Android

айпі: джерело: akket.com
айпі: джерело: akket.com

Дізнатися реальний IP-адресу можна і з телефону. Пробити локальну або зовнішню адресу можна прямо зі свого смартфона.

Якщо ви хочете дізнатися реальну адресу людини в Інстаграмі, пробити інформацію про користувача або окремий магазин, щоб дізнатися про те, звідки саме він працює, то у нас є відповіді для вас.

Посилання на визначення адреси або навіть окрема програма для того, щоб з'ясувати, звідки працюють сайти або домашній користувач, давно доступні і з мобільних пристроїв.

Знати свої дані необхідно користувачам Інстаграма, які отримують рекламні повідомлення, прив'язані до місця знаходження. Щоб уникнути блоку з боку соціальної мережі, користувач повинен надавати своє місце розташування, від чого залежить простота вашої взаємодії із системою і здійснення з нею користувальницької або комерційної активностей.

Внутрішню адресу легко перевірити, якщо ви користуєтеся смартфоном на Android. Адресу користувача локальної мережі на своєму пристрої можна знайти, перейшовши в меню Налаштування шляхом: (bold> Settings </ bold>)> Відомості про телефон. Натисніть Стан.

айпи

Крім того, всі оператори і провайдери надають публічну IP-адресу в такому форматі: 197.225.30.74

Перевірити сайт по IP або профілю в соцмережах: поради блогерів

Дізнатися айпі за допомогою автоматичних сервісів можна в цьому відео:

Що робити, якщо не вдається знайти адресу сервера:

Часто буває так, що ваш пошук в мережі не дає успішних результатів. У такому разі рекомендуємо вдатися до відповідей з цього відео: