Питання зарплат найбільше турбує українців. Адже, сьогодні настали якісь важкі часи. Люди працюють на офіційних роботах, віддають свої сили, здоров’я і час, а натомісць отримують зарплату, яка не здатна покрити всі витрати сім’ї.

Так, Пенсійний фонд затвердив середню заробітну плату в Україні для обчислення пенсії за грудень 2019 року на рівні 10,5 тис. гривен. Про це йдеться у повідомленні пресслужби Пенсійного фонду.

Зарплати в Україні, фото: 24tv.ua
Зарплати в Україні, фото: 24tv.ua

"Затверджено показник середньої заробітної плати за грудень 2019 року, яка відповідно до Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування" враховується для обчислення пенсії. Показник середньої заробітної плати за 2019 рік - 9205,19 грн", - йдеться у повідомленні.

Американець знайшов гроші у дивані, фото: Fox News
Американець знайшов гроші у дивані, фото: Fox News

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Варто зазначити, що пенсії українців обчислюються із застосуванням середньої заробітної плати (доходу) в середньому на одну застраховану особу в Україні, з якої сплачено страхові внески за три календарні роки, що передують року звернення за призначенням пенсії.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, 15 тисяч і більше - скільки українців отримують зарплату вищу за мінімальну.

Як повідомляв портал "Знай.ua", перерахують, але більше не стане - як зміниться зарплата в Україні 2020 року.