За прогнозами Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, у 2020 році розмір реальної зарплати має збільшитися на 8-9%.

Про це стало відомо під час брифінгу з питань презентації стратегії економічного зростання України, який відбувся 17 лютого.

"Щодо зарплати, то якщо ми очікуємо, що у реальному вимірі, тобто скориговані на інфляцію, її темпи будуть зберігатися на рівні минулорічному, тобто у минулому році реальна зарплата зросла на 9,8%, то десь приблизно 8-9% зростання побачимо цьогоріч", — пояснює заступник міністра Сергій Ніколайчук.

Заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Сергій Ніколайчук
Заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Сергій Ніколайчук

Таке зростання реальної зарплати пояснюється надзвичайно низьким рівнем інфляції - уряд зміг утримати цей показник на рівні менше 4 відсотків.

Популярні новини зараз
Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Разом з тим, такий низьки рівень інфляції негативно позначиться на темпах зростання номінальної зарплати, тобто вираженої в абсолютних показниках.

Таким чином, хоча купівельна спроможність українців має зрости, не для всіх вона супроводжуватиметься видимим збільшенням зарплати.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше українцям у січні перерахують зарплати, хто зможе отримати надбавки.

Як повідомляв портал "Знай.ua", зарплати митників побили рекорд.

Також "Знай.ua" писав, що Зеленський хоче зробити зарплати, як у Польщі: скільки це і кому світить.