При виборі харчових продуктів в магазині, кожен найчастіше звертає увагу на термін придатності, але при цьому забуває про головне – перевірити умови, у яких зберігався продукт. Дата виробництва не завжди гарантує свіжість та якість продукту, якщо він неправильно зберігався.

Наприклад, солодощі повинні зберігатися при температурі від 0 до +6 градусів як в магазині, так і вдома на кухні. В українських магазинах часто нехтують температурними умовами зберігання товарів. Тому не завжди варто купувати їжу, термін придатності якої добігає кінця.

Супермаркет, фото: АиФ
Супермаркет, фото: АиФ

Температура зберігання є найголовнішим моментом під час вибору продуктів. Слід пам'ятати, що терміни реалізації можуть бути дуже довгими, а от як саме зберігали в магазині цей товар є складнішим питанням.

Середня температура зберігання кисломолочних продуктів повинна становити від + 4 до +6 залежно від виробника. Яйця у зимовий період можна купувати сміливо, влітку потрібно бути обережнішим. Однак на дати треба звертати увагу у будь-який період — не рекомендується брати яйця, яким понад 25 днів. Вони зберігаються від 0 до +25, у холодильнику — стоятимуть довше.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

риба в супермаркеті, фото: Інформатор
риба в супермаркеті, фото: Інформатор

Що цікаво, червону ікру мало хто зберігає правильно. Один з найдорожчих продуктів необхідно зберігати виключно при мінусовій температурі, а саме від -4 до -6. При плюсовій температурі даний продукт стає непридатним у їжу — ним можна навіть отруїтися. У магазинах слід бути дуже обережними і пам'ятати, що умови зберігання є надважливими. Якщо температурний режим не витримано — продукт купувати не варто.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, продукт невизначеного кольору і консистенції — АТБ начисто відбив апетит в українців

Як повідомляв портал "Знай.ua", немиті овочі лише забавка — які продукти здатні згубити життя

Також "Знай.ua" писав, що харків'яни епічно зганьбилися на відкритті АТБ і ледь не розчавили пенсіонерку, кадри шабашу