При виборі харчових продуктів в магазині, кожен найчастіше звертає увагу на термін придатності, але при цьому забуває про головне – перевірити умови, у яких зберігався
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяНаприклад, солодощі повинні зберігатися при температурі від 0 до +6 градусів як в магазині, так і вдома на кухні. В українських магазинах часто нехтують температурними умовами зберігання товарів. Тому не завжди варто купувати їжу, термін придатності якої добігає кінця.
Температура зберігання є найголовнішим моментом під час вибору продуктів. Слід пам'ятати, що терміни реалізації можуть бути дуже довгими, а от як саме зберігали в магазині цей товар є складнішим питанням.
Середня температура зберігання кисломолочних продуктів повинна становити від + 4 до +6 залежно від виробника. Яйця у зимовий період можна купувати сміливо, влітку потрібно бути обережнішим. Однак на дати треба звертати увагу у будь-який період — не рекомендується брати яйця, яким понад 25 днів. Вони зберігаються від 0 до +25, у холодильнику — стоятимуть довше.
Що цікаво, червону ікру мало хто зберігає правильно. Один з найдорожчих продуктів необхідно зберігати виключно при мінусовій температурі, а саме від -4 до -6. При плюсовій температурі даний продукт стає непридатним у їжу — ним можна навіть отруїтися. У магазинах слід бути дуже обережними і пам'ятати, що умови зберігання є надважливими. Якщо температурний режим не витримано — продукт купувати не варто.
Обов’язково підпишись на наш канал у
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.ua",
Також "Знай.ua" писав, що