Як відомо, в Україну вже прилетіли на карантин евакуйовані з китайського Уханя. Нагадаємо, що ця "рятувальна операція" наробила багато галасу, як у ЗМІ, так і в суспільстві. Однак, повернулися додому далеко не всі.

Так, українка Анастасія Зінченко не евакуювалася через те, що не змогла забрати собаку: дівчині не вдалося знайти ветеринарну клініку в Ухані для оформлення необхідного пакета документів на песика Мішу. Про це стало відомо завдяки повідомленню Посольства України в КНР в мережі Facebook.

Анастасія Зінченко в Ухані
Анастасія Зінченко в Ухані

"На фоні великих і малих перемог у результаті цілодобової роботи наших дипломатів над організацією евакуації наших громадян з охопленої вірусом провінції Хубей, незважаючи на справді щире бажання допомогти всім і кожному, не скрізь вдалося досягти бажаного результату. Як наслідок, кілька тижнева боротьба з бюрократією не мала успіху, і Насті Зінченко довелося залишитися в Китаї разом з її улюбленцем, померанським шпицом Мішею", - повідомили в посольстві.

Літак з Уханя у Борисполі, фото: mvs.gov.ua
Літак з Уханя у Борисполі, фото: mvs.gov.ua

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Так, виїхати з собакою українці не дозволили через невідповідність документів на собаку. Дипломати зазначили, що спочатку деяких документів з ветеринарної клініки не було взагалі, тому українці пропонували залишити шпіца в готелі для тварин, а все ж евакуюватися. Проте дівчина відмовилася. Пізніше, Анастасії все ж вдалося отримати необхідні документи, однак виявилося, що Сертифікат здоров'я тварин повинні були видати саме в Ухані, що було неможливо.

В посольстві переконують, що "не сиділи склавши руки", і зараз продовжують підтримувати дівчину.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, коронавірус пробрався в Україну? Пасажирів потягу "Київ-Москва" відправили на карантин через китаянку з жаром.

Як повідомляв Знай.uа по одному фото стало зрозуміло, хто розумніший - Аваков або Гончарук.

Знай.uа писав, Зоряна Скалецька добровільно залишилася в ізоляції разом з евакуйованими з Китаю.