Український літак, на якому летять на батьківщину, евакуйовані з охопленого коронавірусом китайського міста Ухань, приземлився в Україні. Виявилося, що посадка була складною і спочатку його посадили в Борисполі, де він заправитися і полетить в аеропорт Харкова.

Про це повідомив президент України на Telegram-каналі.

"Літак з нашими громадянами та громадянами інших країн, яких ми евакуювали з Уханя, приземлився в Україні. Було складно з погодою – довелося спершу посадити його в Борисполі. Він дозаправитися та полетить у місце призначення – до аеропорту в Харкові", - сказано в повідомленні.

Повідомляється, що були забезпечені безпрецедентні заходи безпеки і зробили все можливе для того, щоб вірус не потрапив в Україну.

епідемія коронавіруса
епідемія коронавіруса

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"Декількох громадян не пустили на борт в Ухані, оскільки у них була трохи підвищена температура. Всі, хто піднявся на борт, у задовільному стані. Вони здорові, але мають пройти карантин і обсервацію протягом 14 днів. Евакуйовані житимуть у закритому медичному центрі Національної гвардії у Нових Санжарах. Він буде повністю ізольований та переведень на суворий режим бактеріологічної безпеки. Протягом двох тижнів це буде, напевне, найбільш охоронюваний об’єкт у країні. Співчуваю нашим евакуйованим, бо вже знаю, що таке перебувати під особистою охороною, а в них охорона буде набагато серйозніша, ніж у Президента", - розповів він.

Зеленський підкреслив, що бактеріологічної небезпеки немає. Однак він попередив про іншу небезпеку – забути про те, що всі ми люди і всі ми українці. В тому числі і ті, хто опинився в Ухані під час епідемії.

"Коли Франція евакуювала людей з Уханя і їх привезли в одне з міст, реакція у мешканців цього міста була одна: вони турбувалися про життя і здоров’я своїх співгромадян, співчували тим, хто опинився у складній ситуації. Навіть у Казахстані, коли наш літак з Уханя сів на дозаправку й доправивши казахстанського громадянина, не було жодних протестів і блокувань. Навпаки, всі дякували й раділи, що людина нарешті вдома. На жаль, не всі з нас можуть пишатися такою ж людяною реакцією. Спроби перекрити траси, блокувати госпіталі, не пустити громадян України в Україну – цим ми показуємо далеко не найкращий бік нашого характеру. Особливо якщо врахувати, що більшість пасажирів – люди, яким менше 30 років. Для багатьох з нас вони – майже як діти", - розповів він.

Зеленський зазначив, що українець завжди залишається українцем і тимчасове перебування в Ухані не робить його чужим для своєї країни.

"Розумію: стара політика протягом десятків років робила звичним ділити українців на «правильних» і «неправильних». Альо ця епоха скінчілася. Ми будемо боротися за кожного українця, який опинився у біді, – де б він не перебував", - стверджує Зеленський.

Він гарантував, що тепер саме такою буде державна політика, але висловив сподівання, що такий буде і реакція суспільства.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українців евакуюють з зараженого коронавірусом Уханя, в Моз назвали дату.

Як повідомляв Знай. ua, у Моз засекретили, де розмістять евакуйованих з Китаю українців.

Також Знай. ua писав, що українці застрягли в небі під час евакуації з зараженого коронавірусом Китаю.