Українські інститути і університети в 2020 році планують залучити до навчання якомога більше абітурієнтів для вивчення точних наук. За словами викладачів, зараз в Україні катастрофічна нестача фізиків, хіміків та інших фахівців, хоча на ринку праці професіонали даного профілю вельми затребувані.

Про це стало відомо завдяки заяві ректора Таврійського агротехнологічного університету ім. Д. Моторного Володимира Кюрчева для українських журналістів.

студенти, фото: 0512
студенти, фото: 0512

"Рівень підготовки випускників з математики та фізики не витримує жодної критики. Абітурієнти, які вступають до вишів, які склали ЗНО, не відрізняються високим рівнем знань. Спочатку, ми робимо зріз в рамках шкільної програми, визначаємо рівень їх знань, проводимо додаткові заняття протягом місяця-двох, щоб підтягнути їх знання. І тоді вже вони можуть вникати у вищу математику. У нас на спеціальностях фізика і математика по 10 студентів максимум. І така катастрофічна ситуація по всій Україні.", - заявив Кюрчев.

"Я вважаю, що потрібно починати зі створення фізико-математичних класів, як це було раніше. І проводити в профільних класах дуже серйозну роботу - якщо дитина "гуманітарій", вона йде на педагогіку, а якщо школяр потрапив у фізико-математичний клас, то , відповідно, йому дають певну кількість годин і дитина вже однозначно визначається зі своїм профілем і майбутньою професією ", - додав гаки.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у Харкові студенти більше не можуть їздити в метро.

Як повідомляв Знай.uа український студент підкорив Стівена Кінга і отримав неймовірну пропозицію від короля жахів.

Знай.uа писав, друга вища освіта - скільки коштує і чи потрібне воно в Україні.