За прогнозами фізиків, у березні цього року планету накриє геомагнітна буря, яка стане найсильнішою зафіксованою у цьому році.

Про це повідомляють у Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця ФІАН.

Загалом, у лютому геомагнітна обстановка залишатиметься спокійною. Лише 26 лютого магнітна активність незначно підскочить, але лише в межах норми.

Прогноз магнітних бурь, ФІАН
Прогноз магнітних бурь, ФІАН

А ось у березні планету вже очікує серйозний удар. Пік електромагнітної активності припаде на 4 березня, а наслідки коливань спостерігатимуться ще й 5 березня.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити
Показати ще

У пік сонячної активності магнітна буря досягне рівня G1, що означає відносно слабку бурю, однак, вона вже може позначитися на роботі чутливих електроприладів.

Статистика геомагнітної активності, ФІАН
Статистика геомагнітної активності, ФІАН
.

Багато людей повідомляють про чутливість до геомагнітних збурень. Їм українські медики рекомендують дотримуватися звичайних порад: слідувати режиму сну і уникати алкоголю та важкої їжі.

Варто зазначити, що більшість науковців спростовують вплив незначних електромагнітних коливань на здоров'я людини, акцентуючи увагу на слабкості магнітного поля у порівнянні з іншими фізичними явищами, що діють на організм.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Комаров спробував розгадати секрет феноменального здоров'я китайців: мандрівник випробував масаж вогнем та інші шокуючі методи.

Як повідомляв портал "Знай.ua", головним болем не обмежиться - чим загрожують магнітні бурі людству.

Також "Знай.ua" писав про календар магнітних бур у лютому, як вберегти себе та близьких.