Міжнародна група вчених, яка працює в Університеті Уоріка та Британської антарктичної служби, зробила сенсаційне відкриття. Так, фахівці вважають, що раз на три роки відбувається сильна сонячна або як її ще називають, геомагнітна буря, що здатна зламати техніку. Раніше вважалося, що сонячні бурі не приносять шкоди Землі і техніці.

Про це стало відомо завдяки опублікованому дослідженню у журналі Geophysical Research Letters.

Магнітні бурі, фото: golos.ua
Магнітні бурі, фото: golos.ua

У новому дослідженні говориться, що раз у 25 років відбувається справжній сонячний шторм, який здатний не просто порушити роботу електрообладнання, але порушити роботу супутників. Сонячні бурі здатні завдати серйозної шкоди електронному устаткування. Вони можуть порушити роботу обладнання зв'язку, авіаційне обладнання, електричні мережі і супутники. Сонячні бурі і шторми, які також називають геомагнітними бурями, викликаються збуреннями на Сонці, які посилають заряджені частинки до космосу. Коли ці частинки стикаються з магнітосферою Землі, це викликає бурю.

Магнітні бурі, фото: 24 канал
Магнітні бурі, фото: 24 канал

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Найвідомішим і найсильнішим геомагнітним штормом стала буря в Каррінгтоні в 1859 році. Цей шторм порушив роботу телеграфних систем в різних частинах світу, викликав пожежі, і навіть призвів до того, що оператори телеграфу зазнали колосальних збитків. За останні 150 років відбулося понад 42 сильні магнітні бурі, в середньому один раз на три роки, суперштормів було шість, в середньому один раз на 25 років.

Нагадаємо, магнітні бурі у лютому: як захиститися і коли будуть.

Як повідомляв Знай.uа безсоння, головні болі і скачки тиску: коли найпотужніший метеоудар обрушиться на Землю.

Знай.uа писав, після місячного затемнення українців накриє потужна магнітна буря: чорні "мушки" перед очима і занепад сил.