Що це за свято

Дивно, що дане свято так добре збігається з періодом Масниці, адже воно насправді не має до слов'янських традицій ніякого відношення. Його почали відзначати в 50-х роках минулого століття в Америці, а в Англії в містечку Олні вже більше 500 років його відзначають смішними змаганнями. Під час них потрібно в сукні і фартусі нести сковороду і підкидати на ній млинець. Справа в тому, що цей день ще і Жирний вівторок, тобто останній день перед Великим постом. І спеціально святкують день млинця, щоб люди не їли їх під час посту. Так довелося зробити, тому що 500 років тому одна жінка потайки смажила млинці, коли був піст. А потім задзвеніли дзвони і вона, злякавшись, прибігла до церкви зі сковорідкою в руках і гарячим млинцем на ній.

Але, так як збіг просто прекрасний, варто привітати всіх любителів млинчиків, всіх, хто любить готувати їх, всіх, хто відзначає Масляну або Марді Гра. А ми підготували для вас прекрасні листівки і вірші.

Свята 25 лютого, фото: pixabay
Свята 25 лютого, фото: pixabay

Листівки і поздоровлення

С Международным днем блина!

Желаю, чтоб в душе весна

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Ярче, краше расцветала,

Было радости немало.

Блинов много испеки,

С ними вперед всех беги,

Чтобы одержать победу,

Скрасить горести и беды.

Счастье в гости ожидай,

Всех блинами угощай.

Веселье пусть к тебе придет,

Радость солнечная ждет!

Свята 25 лютого, фото: pixabay
Свята 25 лютого, фото: pixabay

В Международный день блина

Пробуждайся ты от сна,

На кухню сразу прибегай,

И стряпать быстро начинай.

Словно солнышко блины

Отрадой будут для души.

Желаю позабыть диету

И кушать угощенье это.

Пусть будет весело, легко,

Уйдут заботы далеко.

Угощай блинами всех,

Чтобы ждал сплошной успех!

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Як повідомляв Знай.ua в Україні понеділок виявився дійсно важким днем. Стихія оскаженіла і наробила лиха по всій країні. В останні дні погода вирішила помститися за теплу зиму, таких жахів ви давно не бачили.

Також Знай.ua писав, відомий письменник і режисер розповів, коли потрібно насправді відзначати День жінки з якими традиціями він пов'язаний. І ні, це не 8 березня, навіть не сподівайтеся.

Нагадаємо, телеканал «Интер» втратив всякий сором і запустив в ефір програми, присвячені 23 лютому як Дню захисника Вітчизни, підняв таким чином скандал і ще раз показав свій проросійський напрям.