Православні ієрархи не будуть присутні на зустрічі церков в йорданській столиці Аммані – вони відмовилися брати участь у "коронації" патріарха Кіріла. Про це йдеться на сайті Духовний фронт України.

Збори, яких так хоче Кіріл, називають безглуздими і не збираються брати участь у цьому, оскільки православні священники різних країн не будуть присутніми.

Візит патріарха Кирила в Курган, на задньому плані — джет Gulfstream G450, meduza
Візит патріарха Кирила в Курган, на задньому плані — джет Gulfstream G450, meduza

"Збори глав 26 лютого, які організували з ініціативи РПЦ і на яких планувалось протидіяти українській автокефалії ПЦУ та оскаржити першість Вселенського патріархату, будуть безглуздими, оскільки головні ієрархи на ньому представлені не будуть – вони просто відмовилися брати участь у "коронації" патріарха Кіріла. Удар по РПЦ завдав навіть патріарх "братньої" Болгарської православної церкви, який не надішле до Амману своїх представників і не полетить туди сам", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

патріарх Кирило
патріарх Кирило

Як зазначається, останньою відмовилася від участі Антіохійська церква, центр якої знаходиться в сирійській столиці - Дамаску. Антіохійська ПЦ заявила, що прагне уникнути посилення розбіжностей і “поглиблення розриву між братами”.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше в церкві в центрі Москви сталася жахлива різанина, відео з місця подій

Також "Знай.ua" писав, що протоієрей РПЦ Димитрій Смирнов порівняв цивільних дружин з "безкоштовними повіями".