Всесвітній день неквапливості

Це не якесь там жартівливе свято. У нього є своя історія, свої традиції, до того ж зараз воно ще й міжнародне. Придумали заснувати таке свято найактивніші люди – італійці. Вперше його відсвяткували в 2007 році. Свято створене, щоб люди могли на хвилину зупинитися, забути про свої щоденні справи, про поспіх і метушню. В цей день потрібно цінувати кожен момент життя і повільно ним насолоджуватися. Насправді такий спосіб життя може стати вашою філософією або світоглядом. Робота часто приносить мало радості, а саме на неї витрачається велика частина життя. Люди страждають морально й фізично, менше спілкуються з близькими, не помічають навколишній світ. Тому і створили цей день, щоб було можливо видихнути і насолодитися світом навколо. А ще з'явилася ініціатива повільного харчування, так як дуже багато швидкої і шкідливої їжі.

Свята 26 лютого, фото: pixabay
Свята 26 лютого, фото: pixabay

Попільна середа — початок Великого посту у західних християн

У католиків саме Попільна середа починає дуже важливий і суворий Великий піст. Також він є в англіканській і кількох лютеранських церквах. Піст триває 45 днів, але у високосному році 46. І після нього одразу ж наступає Пасха. За старим звичаєм, віруючим наносять на лоб хрест з допомогою освяченого попелу. У євреїв посипали голови попелом на знак скорботи і покаяння. Щоб зробити такий попіл, використовують вербні або пальмові гілки, що залишилися з минулої Вербної неділі. Потім цей попіл освячують. Вогонь, яким спалюють гілки, символізує вогонь любові, який може абсолютно будь-який гріх перетворити просто в попіл. Дуже важливо те, що католики розрізняють піст і просте утримання від м'яса. Останнього слід дотримуватися кожну п'ятницю, якщо це не велике свято. А строгий піст означає, що навіть пісними стравами можна наїдатися досхочу тільки раз на день.

Свята 26 лютого, фото: pixabay
Свята 26 лютого, фото: pixabay

Православні свята:

  • Святителя Серафима (Соболєва), архієпископа Богучарського.
  • Преподобного Мартиніана Кесарійського (Палестинського).
    Собор святих Омської митрополії.
  • Святкування ікони Божої Матері Доліської.
  • Масляна.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Як повідомляв Знай.ua в Україні почала поширюватися нова група смерті, як раніше був Синій кит. Суїцидальна гра родом з Росії вже полює на життя підлітків. Кураторів дуже складно відстежити.

Також Знай.ua писав, Нафтогаз порадував українців хорошими новинами, стало відомо, скільки будемо платити за газ за лютий. Також прес-служба розповіла, чому тепер ціна буде такою.

Нагадаємо, глобальне потепління вже зачіпає весь світ, але скоро візьметься і за Україну. Деякі міста можуть зовсім піти під воду. Стало відомо, кому варто вже починати будувати ковчег для цього «біблійного потопу».