У Нових Санжарах серед евакуйованих з китайського міста Ухань українців та іноземців знаходиться журналіст Олександр Махов. Він єдиний журналіст, який добровільно пішов на карантин разом із евакуйованими з Уханю. З його сторінки у Фейсбуці можна дізнатись про життя в умовах обсервації.

Всього тут перебуває 103 людини: 45 українців, 27 іноземці - це евакуйовані. Супровід, всі українці: 17 членів екіпажу, 3 медики, 1 працівник МВС, 8 водіїв ДСНС, 1 журналіст і одна міністерка Зоряна Скалецька.

Журналіст

Завдяки його живим трансляціям вся Україна дізнається про будні 72 евакуйованих з китайського міста Ухань. У нашому новому #шо_відео: Oleksandr Makhov - єдиний журналіст, що знаходиться зараз у карантинній зоні у Нових Санжарах. 📍Лінк на героя: https://www.facebook.com/profile.php?id=100000603522570 #ШоТам #шо_герої

Geplaatst door ШоТам? op Woensdag 26 februari 2020

"На обід у нас сьогодні гречка з сосискою, а у санаторії всі позитивно налаштовані", - каже журналіст.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Олександр полетів до Уханю разом з рятувальним бортом і супроводжував українців весь політ додому. Був у тому самому автобусі до Нових Санжарів, а тепер інформує світ про стан евакуйованих.

"Нам приносять багато смаколиків, проте їжа у нас є, тому відправляємо надлишки у дитячий будинок поблизу", - додає журналіст.

7 день обсервації Обсервація рахується з моменту, коли пасажири зайшли на борт літака в Ухані. Це було минулої середи о...

Geplaatst door Oleksandr Makhov op Woensdag 26 februari 2020

Олександр об’явив збір книжок для евакуйованих, приємно, що літературу надсилають на іспанській і англійській мовах, іноземцям також є що почитати.

На карантині всі спілкуються між собою і контактують, єдине, що забороняється -це збиратись у групи більше трьох чоловік.

У Нових Санжарах - шостий день обсервації. За інформацією Міністерства охорони здоров’я, в Україні не зареєстровано жодного лабораторно підтвердженого випадку коронавірусу станом на 25 лютого.

Тож вже 6 або 7 березня за умови відсутності симптомів коронавірусу всі евакуйовані зможуть покинути санаторій.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Як повідомляв портал Знай.ua, коронавірус спричинив масову істерію