В італійському місті Казальпустерленго, що у регіоні Ломбардія, як і в багатьох інших населених пунктах країни, люди почали масово скуповувати споживчі товари, побоюючись епідемії коронавірусу SARS-CoV-2.

Про це повідомляє телеканал Euronews.

Раніше було закрито на карантин так звані "гарячі точки" - епіцентри спалаху коронавірусної хвороби. Ці дії, хоч і вмотивовані міркуваннями безпеки, викликали паніку в місцевих жителів. Італійці почали змітати продукти з полиць, щоб створити запаси речей першої необхідності.

В Італії вже зафіксований дефіцит медичних масок, їх практично неможливо купити в аптеках. Нестача торкнулася фактично всіх ключових товарів і у супермаркетах, у тому числі консерв і дитячого харчування.

Італійський супермаркет, фото: Страна
Італійський супермаркет, фото: Страна

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили
Показати ще

В Казальпустерленго поліції навіть довелося врегульовувати дії натовпу, який зібрався під магазином Lidl напередодні його ранкового відкриття. Але побачивши маси людей, що скупчилися біля супермаркету, адміністрація викликала правоохоронців.

Поліція організувала беспечний вхід до супермаркету, а в магазині пообіцяли обслугувати всіх клієнтів. Про постраждалих не повідомляється.

У неділю 23 лютого в Італії троє людей померло від коронавірусної хвороби, а загальна кількість інфікованих перевищила 130 осіб.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше китайський коронавірус "видалив" всі симптоми, світ завмер у крижаній паніці — це кінець?

Як повідомляв портал "Знай.ua", коронавірус "пожирає" Італію - число інфікованих дійшло до сотні, уряд закриває цілі міста.

Також "Знай.ua" писав, що Пальчевский дав поради українцям в розпал коронавірусу - закриті школи, скасовані матчі та обмеження транспорту.