Коронавірус поширюється по Європі, в Італії - вже сім смертей, понад 200 осіб інфіковані. Вірусна інфекція СOVID-2019 поки не названа пандемією, але ВІЗ не виключає такої можливості. Поки на західному кордоні України всім іноземцям, що в'їжджають перевіряють температуру, важливо нагадати, як відрізнити небезпечну вірусну пневмонію від ГРВІ чи застуди.

  • Раптовість

Коронавірус розвивається швидко. Тобто немає такого відчуття, як при ГРВІ, що ви ось-ось "захворієте". Можна відчувати себе цілком нормально, а потім самопочуття різко погіршується, каже терапевт Валентина Андрейченко.

  • Температура

На сьогодні - це найбільш важливий симптом, за яким коронавірус СOVID-2019 відрізняється від застуди та ГРВІ. При коронавірусі температура, як правило, значно вище - до 39,5°С. А ГРВІ та застуда дають до 38°C

  • Сухий кашель

Це другий головний симптом, який фіксували в 80% всіх хворих. Він може бути несильним, але виснажливим, при якому людині важко відкашлятися. При ГРВІ кашель, як правило, вологий, або ж його немає взагалі, або проявляється на 2-3 день хвороби.

  • Слабкість і втома

Такі симптоми присутні і при ГРВІ, але слабкість не така сильна, як при коронавірусі.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще
  • Задишка, тахікардія, біль у груди

Ці симптоми приходять на пізній стадії захворювання, коли коронавірусна інфекція викликає вірусну пневмонію. Цей симптом є найнебезпечнішим.

Нагадаємо, всього COVID-19 виявили вже в 34 країнах, більше 80 тисяч людей захворіли, з них 2700 померло.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше в Тернополі вирішили боротися з можливими намірами влади привезти в область людей, евакуйованих з вогнища поширення небезпечного коронавіруса, молитвами.

Також "Знай.ua" писав, що Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данилов терміново вилетів до селища, охоплене протестами через евакуацію українців з Китаю