Погода в Україні кардинально зміниться і ще покаже свій зимовий характер.

Календарна зима, яку такою було важко назвати, закінчується, однак початок весни не принесе українцям тепла.

Схоже, що пори року вирішили помінятися місцями, і замість весняного тепла українцям варто чекати морозів, снігу і поривчастого вітру. Про це повідомляють синоптики Українського гідрометцентру та Наталки Діденко.

За словами Діденко, холоднішати почне вже в четвер, 27 лютого. Холодний фронт зайде в країну із Заходу, по всій країні очікуються дощі, а в західних областях - з мокрим снігом.

мокрий сніг, фото: pokrovsk.news
мокрий сніг, фото: pokrovsk.news

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Похолоднішає по всій Україні, крім Сходу і Півдня - там очікують +10+15. Далі температура повітря знижуватиметься.

"27-го лютого в більшості областей очікується волога погода з дощами, а на Заході - з мокрим снігом. Там така фаза опадів стане можливою через похолодання до +2+6 градусів", - пише Діденко.

Опади будуть рухатися з заходу на схід, тому вдень східні області побудуть в сухій погоді - задощить тільки ввечері, а в західних областях і на Півночі опади ймовірні вранці та вдень, а ввечері - проясниться.

Крім того, у четвер очікується сильний поривчастий вітер, значення будуть доходити до штормових на Запоріжжі, в Криму, в Миколаївській області, на Донеччині, Луганщині, в Дніпрі і районах. На решті території - помірний, західний та південно-західний, вітер.

У Києві 27 лютого також очікується дощ, похолоднішає після сьогоднішніх +11 до скромних +6 градусів.

"До кінця тижня, у вихідні похолодає ще на кілька градусів, але з понеділка знову потеплішає", - прогнозує синоптик.

Такі ж дані оприлюднили і синоптики Українського гідрометцентру. На своїх картах з 27 лютого до 1 березня вони показали, що піку похолодання варто чекати 29 лютого - на північному заході можливі навіть морози до -1 градуса вдень.

Холодним буде і перший день весни, на Заході і Сході випаде сніг.

фото Українського гідрометцентру
скрін карти Українського гідрометцентру

фото Українського гідрометцентру
скрін карти Українського гідрометцентру

фото Українського гідрометцентру
скрін карти Українського гідрометцентру

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, синоптики розповіли, чого чекати українцям навесні. Спочатку будуть заморозки, а потім настане посушливий період.

Як повідомляв портал Знай.uа, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.

Також портал Знай.uа писав, що на початку березня варто очікувати опадів, а з середини першої декади місяця очікується сильний вітер.