У середу, 27 лютого, стало відомо, що український уряд схвалив зміни до закону "Про основи соціальної захищеності людей з інвалідністю в Україні" і направив його у Верховну раду.

Про це йдеться в повідомленні прем'єр-міністра Олексія Гончарука в Telegram-каналі.

Глава Кабміну заявив, що згідно з прийнятими змінами, людей з інвалідністю обслуговуватимуть на касах без черги. Це стосується будь-яких кас транспорту, а також на всіх підприємствах, установах і організаціях, які надають громадянам країни свої послуги.

людина з інвалідністю, pxhere
людина з інвалідністю, pxhere

"Уряд посилює соціальні гарантії осіб з обмеженими можливостями для їх інтеграції в суспільне життя та підвищення доступності інфраструктурних об'єктів", - підкреслив Гончарук.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

За його словами, тепер зміни в закон "Про основи соціальної захищеності людей з інвалідністю в Україні" має підтримати парламент.

скріншот з Telegram

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Міністерство соціальної політики спільно з Міністерством освіти і науки починає апробацію інституту супроводу для дітей з інвалідністю під час інклюзивного навчання.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Пенсійному фонді озвучили важливу заяву про підвищення "мінімалки".

Також портал Знай.uа писав, хто зможе отримати соціальне житло в Україні, названо головні критерії.