Міністерство соціальної політики до кінця року планує поступово підвищувати розмір соціальної допомоги для людей з інвалідністю.

Зокрема, для людей, які мають інвалідність підгрупи А першої групи, розмір допомоги від держави планується підвищити у три етапи.

З першого січня суми допомоги таким людям зросли до 3364 гривні 60 копійок. Другий етап підвищення відбудеться першого липня — до 3516 гривень 40 копійок. І втретє у цьому році розмір соціальної допомоги зазначеній категорії людей з інвалідністю відбудеться першого грудня — до 3633 гривні 30 копійок.

Джерело: facebook.com/MLSP.gov.ua

Варто зазначити, що за таким самим графіком зростатиме також розмір прожиткового мінімуму для усіх категорій населення. Зокрема, для дорослих працездатних осіб з першого січня він складає 2102 гривні, з першого липня — зросте до 2197 гривень, а з першого грудня — до 2270 гривень.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Нагадуємо, що з першого січня також був підвищений розмір соціальної допомоги для дітей-сиріт та дітей, позбавлений батьківського піклування, в тому числі — тих, які виховуються в патронатних та прийомних родинах, а також у дитячих будинках сімейного типу.

Як повідомляв Знай.ua, українці отримають більше "дитячих грошей" з 1 січня.

Також Знай.ua писав, що змінилося для українців у 2020 році.