З 1 січня 2020 року підвищили соціальну допомогу для дітей в дитячих будинках та прийомних сім'ях.Про це повідомила профільний міністр соціальної політики України в Facebook.

Так, з 1 січня 2020 року будуть підвищені розміри державної соцдопомоги для підтримки дітей-сиріт, а також дітей, позбавлених батьківського піклування.

Зміни також торкнуться виплат дітям, які виховуються в патронатних та прийомних сім'ях та дитячих будинках сімейного типу.

Виплати на дітей, фото: lexinform.com.ua
Виплати на дітей, фото: lexinform.com.ua

"З метою підтримки дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються у патронатних, прийомних сім'ях, дитячих будинках сімейного типу, з 1 січня 2020 року підвищено розміри державної соціальної допомоги з 2 до 2,5 прожиткових мінімумів для дітей відповідного віку, а для дітей з інвалідністю – з 2 до 3,5 прожиткових мінімумів для дітей відповідного віку", – повідомила Соколовська.

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Також планується підвищення виплат батькам, які займаються вихованням таких дітей з 70 % прожиткового мінімуму до 100 % прожиткового мінімуму за кожної дитини.

Сімейні форми виховання отримають підвищені виплати з 2020 року, як і було обіцяно! Саме таке рішення сьогодні...

Geplaatst door Соколовська Юлія op Dinsdag 24 december 2019

Нагадаємо, українцям підвищили мінімальну зарплату.

Як повідомляв Знай. ua, українці отримають більше "дитячих грошей" з 1 січня.

Також Знай. ua писав, що змінилося для українців у 2020 році.