День Калевали у Фінляндії

Це одне з найбільш улюблених свят у Фінляндії. Його ще називають Днем народного епосу Калевали. Його щороку відзначають саме 28 лютого і обов'язково в цей день піднімають прапор країни. Сам епос – твір народу, який зібрав і опублікував Еліас Леннрот в 1835 році. Він був не тільки літературним діячем, але ще і вченим, лікарем і поетом. Деяким історіям більше сотень і тисяч років. Міфи, які лежать в основі Калевали були складені ще в 2-1 тис. до н.е. Щорічно проводять карнавал на честь Калевали, який має форму вуличного свята. Таким чином кожен може долучитися до фінської культури, краще зрозуміти їх традиції та особливості. Гості отримують можливість відправитися в подорож під час білих ночей. Таким чином можна не зациклюватися на мовних або політичних бар'єри, а просто створити спільний культурний простір. Також в ці дні проводять різні культурні та літературні заходи.

Свята 28 лютого, фото: pxhere
Свята 28 лютого, фото: pxhere

День штурманської служби авіації Збройних сил України

В Україні цей день відзначають з 2008 року. Його наказав заснувати міністр оборони України. Створили таку дату, щоб оцінити офіційно внесок штурманської служби авіації і підтримати їх престиж. Також це має стимулювати військових сумлінно виконувати свої обов'язки, розвивати традиції і зможе навіть поліпшити військово-патріотичне виховання.

У штурманів дуже відповідальна професія, адже саме завдяки їх розрахунками можна правильно вести бойові дії, від їх роботи залежить безпека польотів, їх ефективність і взагалі можливість вести бій при потужному радіоелектронного протидії супротивника. Для цього штурманам потрібно дуже багато знань, а також сміливість брати на себе відповідальність за життя інших.

Свята 28 лютого, фото: pixabay
Свята 28 лютого, фото: pixabay

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Православні свята:

  • Святкування Віленської ікони Божої Матері.
  • Апостола Онисима.
  • Масляна.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Як повідомляв Знай.ua українським школярам нічого боятися, жодна зараза не пройде. У школах Києва вирішили ввести посилений режим дезінфекції, щоб хвороби не занеслись і не поширювалися. Причина всього цього – коронавірус.

Також Знай.ua писав, українців вбиває дещо посильніше коронавіруса, щотижня по 10 жертв. Після прочитання ви захочете зробити собі щеплення, так як в зоні ризику кожен українець.

Нагадаємо, в українських школах для учнів старших класів збираються ввести новий предмет. На програмування не сподівайтеся. Зате після його вивчення можна буде сміливо відзначати 14 жовтня, як своє свято.