З'явилася інформація, що екіпаж корабля New Orion, який застряг біля берегів китайського міста Тяньцзінь, просить про термінову допомогу. Відомо, що команда знаходиться на заарештованому судні вже два місяці. Паливо закінчується, закінчуються запаси води, харчування і медичних препаратів.

Навіть незважаючи на звернення до МЗС, за цей час ніхто з ними не вийшов на зв'язок. У даний момент родичі членів екіпажу готують нове звернення. Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з українських видань.

Екіпаж судна New Orion, фото: usionline.com
Екіпаж судна New Orion, фото: usionline.com

"Родичі екіпажу судна New Orion готують нове звернення до Міністерства закордонних справ. На борту знаходяться 23 українця, більшість з них одесити. Одному з членів екіпажу терміново потрібна медична допомога, у нього пахова грижа. Судно йшло під прапором Ліберії, власником є фірма Vercania Holding LTD. Зараз корабель знаходиться в районі китайського порту Тяньдзинь. Ускладнює ситуацію епідемія коронавіруса в Китаї. Судновласник повністю покинув судно. Судно заарештували за борги, також більше 5 місяців затримки заробітної плати моряків. Родичі писатимуть звернення до МЗС. Ситуація критична. Через те, що закінчується паливо, моряки навіть не можуть нормально зарядити телефони і бути на зв'язку, - розповів українським журналістам друг моряка Максим.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Нагадаємо, драма "Черкаси" сподвигла Євгена Терехова на одкровення про анексію Криму.

Як повідомляв Знай.uа звільнених з російського полону Зеленський покинув напризволяще – ні грошей, ні житла.

Знай.uа писав, українцям покажуть військову екшн-драму "Черкаси" про нескорених моряків у Криму.