Українка Марина Пономаренко висміяла нечіткість й непослідовність політики київського метрополітену щодо введення нових платіжних засобів.

Пост, у якому гнівно і поетично жінка піддала критиці ситуацію в метро, вона виклала на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Зараз метрополітен планує остаточно вивести жетони, традиційний спосіб оплати проїзду, з обігу, замінивши їх багаторазовими картками та одноразовими талонами з QR-кодом.

При цьому нововведення викликають низку незручностей - додаткові черги, відсутність можливості оплатити проїзд платіжною карткою, тимчасові несправності елементів системи та інші недоліки.

Не купуй жетон, купуй картку, говорили вони. Купуй зелену картку. Купуй синю картку. Не купуй зелену картку, ми її виведемо з обігу, говорили вони. Але через рік. Або два. Тому купуй зелену картку. Але краще синю. Або заведи нарешті банківську картку з пейпасом.

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого "Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Будь модним, говорили вони. Використовуй пейпас. Але тільки на тих двох турнікетах з терміналом. І не сьогодні, бо сьогодні пейпас не працює. Тому купуй картку. Синю картку. Зелену картку. Купуй QR-код, говорили вони. Купи жетон, врешті-решт, купи цей чортів жетон, уже до кінця місяця ніяких жетонів не буде, купи жетон, сука!

Будь стильним, купи синю картку, говорили вони. Але не на цій станції. Ось список станцій, де можна купити синю картку. Поповнюй картку, говорили вони. Ні, через касу не можна поповнити. Встанови мобільний додаток і поповнюй через додаток. Не працює додаток? Ось список станцій, де можна поповнити синю картку. Але це не точно.

Не будь ретроградом, говорили вони, не купуй ці жетони! Плати синьою карткою. Плати зеленою карткою. Плати пейпасом. Купуй квиток з QR-кодом через мобільний апп. Але сьогодні купуй жетон, бо більше нічого не працює. Сервери синьої картки не працюють. Зеленої теж. І пейпас не працює. Ми не винні, говорили вони. QR-код? Який-такий QR-код, у нас нема таких турнікетів. «Іди купуй жетон!» – кричали вони. Як усі нормальні люди. Он черга в касу з кількох сотень людей, ти шо, особінний? Один жетон в одні руки.

Плати через термінал, говорили вони. Ми поставили термінали на кожній касі, говорили вони. Купуй жетон карточкою. Купуй жетон за готівку. Але тільки один жетон в одні руки. Але краще не купуй жетон, краще купи картку. Синю. Або зелену. Ні, оплатити картку карткою не можна. Пейпас не працює. Термінал не працює. Ми плануємо прибрати термінал з каси. Здачі з 200 грн нема.

Метро – швидкий та зручний вид транспорту, говорили вони. Але сьогодні заміновано 8 центральних станцій. Пересадки не працюють. Станції закриті на вихід. На вхід відкриті. Але поїзди слідують без зупинки. Ходіть пішки, говорили вони. Он яка чудова погода. Весна скоро.

Скріншот Facebook
Скріншот Facebook

Багатьом користувачам соцмережі допис сподобався. Інші ж були налаштованими критично - дехто зазначав, що нова система все ж досить зручна, а хтось навіть звернув увагу на надмірний обсяг повідомлення.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше у Києві закрили центральні станції метро.

Як повідомляв портал "Знай.ua", київська підземка повністю відмовиться від жетонів і перейде на е-квитки вже у квітні.

Також "Знай.ua" писав - з'їжте жетони: киян кошмарять безкінечними ноу-хау в метро, нерви на межі.