Набувають чинності зміни в правилах перетину кордону з Росією. З 1 березня 2020 українці не зможуть перетинати державний кордон з РФ за внутрішнім паспортом громадянина України або свідоцтва про народження.

З 1 березня 2020 року для цього українцям необхідний закордонний паспорт. Відповідно до постанови уряду України "Про дію окремих положень міжнародних договорів України з Російською Федерацією" від 18 грудня 2019 р. № 1056, з 1 березня перетин державного кордону з Росією буде здійснюватися лише за наявності паспорта громадянина України для виїзду за кордон (закордонні паспорти).

Паспорт, фото: gettyimages
Паспорт, фото: gettyimages

Крім того, у Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб (МінВОТ) нагадали:

"Громадяни України, які таким чином в'їхали на підконтрольну уряду України територію і перебувати на ній станом на 01.03.2020 року, не зможуть потрапити назад до місця свого постійного проживання через пункти пропуску через державний кордон України без паспорта громадянина України для виїзду за кордон (закордонні паспорти) або через існуючі контрольні пункти в'їзду-виїзду на лінії розмежування з ТОТ без відповідного дозволу для перетину лінії розмежування в межах Донецької і Луганської областей", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Скріншот: МЗС
Скріншот: МЗС

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше