Міжнародний день сірника

Кожен рік цей день відзначають 2 березня, але про те, чому обрали саме цю дату, відомості різні. Однак думки сходяться, що багато десятиліть сірники були незамінною річчю і одним з важливих елементів життя людини. Хоча їх і зараз використовують досить часто, так як це зручно і досить дешево.

Битва Апельсинів

Це дуже відомий італійський карнавал, який проходить у містечку Іврея на північно-заході Італії. Щорічно туристи і жителі Італії приїжджають, щоб взяти участь в цьому костюмованому святі – Іврейскому карнавалі. Традиційним заходом є Апельсинова битва. Фестиваль закінчується в Жирний вівторок. Існує навіть спеціальна комісія, яка оцінює хід битви і кращим вручає премії – одній команді на землі і одному возу.

Православні свята:

  • День пам'яті великомученика Феодора Тирона.
  • Священномученика Ермогена, патріарха Московського і всієї Русі, чудотворця.
  • Початок Великого посту

Народні прикмети на 2 березня

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

День Федора Тирона і Маріамни Кікімори

В цей день поминали двох святих — праведну старицю Маріамну і великомученика Феодора Тирона. Через своє прізвисько на Русі простий народ, вирішив, що Феодор – тиран, який вчасно одумався і почав захищати людей. Але йому молилися, щоб знайшлися загублені люди і вкрадені речі. Також в цей день проводили обряди на пошук краденого. А жінки вимовляли замовини ввечері проти кікімори. Також день відмінно підходив для ворожінь. Для цього дівчата виходили на вулицю і якщо спочатку бачили жінку, то ворожка в цьому році вийде заміж.

Іменини в цей день

Ганна, Маріанна, Марія, Михайло, Микола, Павло, Порфирій, Роман, Федір.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що після покупки смаколику в "Сільпо" українець отримав хімічний опік.

Раніше повідомлялося, що вже з першого березня українці стикнуться із забороною в'їзду в Росію і перерахунком пенсій.

Також, Знай.ua повідомляв, що в Lifecell "з'їли" останні нерви українця через звичайного інтернету.